Ženšenis: natūralus kelias į gerą seksualinį gyvenimą

Nevaisingumas yra didėjanti problema visame pasaulyje. Pasaulio sveikatos organizacija teigia, kad apie 17,5% suaugusiųjų planetos žmonių – tai beveik 1 iš 6 žmonių – patiria šią bėdą. Be to, maždaug 40% atvejų problema kyla dėl vyrų fiziologijos. Tyrimai, atlikti per pastaruosius 20 metų, irgi rodo, kad spermos kiekis vyrų organizme mažėja daugelyje šalių. Pavyzdžiui, viename tyrimų, kuriame dalyvavo 26 000 prancūzų vyrų, pastebėtas nuolatinis spermatozoidų koncentracijos mažėjimas per 17 metų laikotarpį. Priežastys dar nėra visiškai suprantamos, tačiau tai, kad visame pasaulyje mažėja vaisingumas, gali rodyti bendrą vyrų sveikatos blogėjimą, kuris tampa svarbia sveikatos problema.

Natūrali priemonė iš gamtos - ženšenis

Vienas iš vis populiaresnių būdų kovoti su seksualinės funkcijos sutrikimais yra augalinių ekstraktų naudojimas, tokių kaip ženšenis ar ašvaganda. Ženšenis, ypač, yra labai vertinamas rytų medicinoje. Yra bent devynios ženšenio rūšys, ir jos dažniausiai vadinamos pagal jų kilmės vietą, pvz., Azijos ženšenis, Amerikos ženšenis, Japonijos ženšenis. Medicinos požiūriu didžiausią naudą turi Azijos ženšenis, kurio pavadinimą "Panax" suteikė botanikas Carl A. Meyeris 1843 metais. "Panax" iš graikiško kalbos reiškia "viską gydantis". Azijos ženšenis turi įvairių teigiamų poveikių organizmui, įskaitant širdies ir kraujagyslių ligas, imuninės, nervų sistemos stiprinimą, o taip pat teigiamą poveikį seksualinei funkcijai.

Kaip pagerinti erekciją?

Tradicinėje kinų medicinoje ženšenis dažniausiai vartojamas siekiant pagerinti seksualinę veiklą. Moksliniai tyrimai parodė, kad ženšenis gali padidinti erekcijos rodiklius ir seksualinį pasitenkinimą vyrams, sergantiems vidutinio sunkumo ar sunkia erekcijos disfunkcija, nes aktyvūs ženšenio komponentai, ginsenozidai, gali padidinti kraujagyslių jautrumą ir atpalaiduoti lygiuosius raumenis, o tai svarbu norint pasiekti erekciją.

Be to, tyrimai parodė, kad ženšenis gali padidinti testosterono lygį kraujyje, kuris yra svarbus faktorius vyriškam libido. Ženšenis taip pat gali teigiamai paveikti spermatogenezę, didindamas spermatozoidų kiekį, tankį ir judrumą.

Seksualinė disfunkcija sergant ligomis

Yra žinoma, kad įprastiniai vėžio gydymo būdai dažnai sukelia įvairaus laipsnio reprodukcijos sutrikimą ir kad šis poveikis gali būti laikinas arba nuolatinis. Įrodyta, kad Azijinio ženšenio vartojimas gali apsaugoti spermatozoidus padidindamas jų skaičių, sumažindamas mirtį ir anomalijų skaičių bei atnaujindamas spermatozoidų judrumą. Ženšenis gali būti naudojamas atstatant vyrų nevaisingumą po vėžio gydymo.

Vyrai, sergantys 2 tipo cukriniu diabetu, taip pat dažnai kenčia nuo seksualinės disfunkcijos. Tyrimai parodė, kad ženšenio vartojimas yra naudingas, nes pagerina vaisingumo parametrus ir sumažina sėklidžių patologinius pokyčius. Padeda pagerinti lytinį potraukį ir seksualinę veiklą. Be to, ženšenis gali stabilizuoti diabeto ligos progresavimą. Dvigubai aklas, placebu kontroliuojamas tyrimas parodė, kad 2 tipo cukriniu diabetu sergančių pacientų kasdienis ženšenio suvartojimas (100 arba 200 mg) žymiai sumažino gliukozės kiekį kraujyje.

Ženšenis yra gyvybiškai svarbi tradicinės kinų medicinos sudedamoji dalis, jis tūkstančius metų buvo naudojamas įvairioms fizinėms ligoms gydyti, ypač gerai žinomas kaip afrodiziakas. Todėl ženšenio naudojimas yra svarbus siekiant pagerinti seksualinę disfunkciją ir sumažinti sutrikimų skaičių.

Pranešimą paskelbė: Akvilė Sebežiova, UAB Orkla Care
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-24 11:25
Sveikata, grožis, Medicina, farmacija
Kontaktinis asmuo
Akvilė Sebežiova
Produktų vadovė
UAB Orkla Care
866049515
akvile.sebeziova@orklacare.lt
Prisegti failai
pasidalinti
atgal