Naujamiesčio idėja keliasi už geležinkelio – Naujininkai tampa vis dažnesniu naujakurių pasirinkimu

Šalia Vilniaus geležinkelio stoties įsikūrę Naujininkai tampa vis dažnesniu pasirinkimu būsto ieškantiems gyventojams ar investuotojams, tikintiems šios teritorijos plėtra. Pokyčiai sostinės rajone – akivaizdūs. Anksčiau buvusios industrinės, apleistos, pramoninės teritorijos, vystytojams įžvelgus rajono potencialą, pertvarkomos į naujas, modernias gyvenamąsias ar rekreacines zonas, kurios vilioja naujakurius.

„Panašu, jog daugelį metų Naujininkus gaubęs nemalonus šleifas ima trauktis. Sparčiai besikeičiančios erdvės kviečia iš naujo atrasti šį rajoną bei vilioja čia apsigyventi tiek pavienius gyventojus, tiek jaunas šeimas“,  – sako „Eika development“ plėtros direktorius Tomas Žiaugra.

Ambicingo „Vilnius connect“ plano dėka Geležinkelio ir Pelesos gatvėse bus kuriamas poilsio ir pramogų miestelis, žaliosios erdvės. Numatytos ir pėsčiųjų jungtys tarp Naujininkų ir Naujamiesčio: pirmoji – tarp Šv. Stepono ir Pelesos gatvių, antroji – tarp Algirdo gatvės ir Dzūkų gatvės.

Atnaujintas Šviesos skveras, esantis tarp Liepkalnio ir Pelesos gatvių, kvies laisvalaikį leisti gamtoje – čia bus atnaujinti pėsčiųjų takai, žaidimo aikštelė, planuojama įrengti sporto aikštelę, apšvietimą bei kameras, kurios užtikrins erdvės saugumą.

Naujininkai išsiskiria ir patogia infrastruktūra: visai čia pat – Senamiestis bei Naujamiestis, kurie nesunkiai pasiekiami pėsčiomis, automobiliu bei viešuoju transportu, taip pat – pietinis aplinkkelis, leidžiantis išvengti spūsčių. Patogu ir dažnai keliaujantiems – Tarptautinis Vilniaus oro uostas visai čia pat. Naujuoju „Rail Baltica“ geležinkeliu Kaunas bus pasiekiamas per 30 minučių, Ryga per 2 valandas, o Talinas per 4 valandas. Slidinėjimo mėgėjai, be abejo, vertina, kad čia veikia populiarusis slidinėjimo trąsų kompleksas „Liepkalnis“.

Viena išskirtiniausių rajono vietų  – pietinėje Naujininkų dalyje esanti Kaminkelio gatvė, kurioje dominuoja individualūs namai, kalvos ir didžiuliai žali plotai poilsiui. Čia „Eika“ grupei priklausanti „Eika Development“ plėtoja gyvenamųjų namų projektą „Nauji peizažai“ ir apleistas teritorijas nuosekliai verčia gyvenamosiomis.

„Visi matome, kaip keičiasi Vilnius, o mes džiaugiamės galėdami būti ne tik stebėtojais, bet ir patys būti tų pokyčių dalimi. Prieš kurį laiką buvome liudininkais, kaip tarsi atgimė, traukos centru ir geidžiama gyvenimo vieta tapo naujamiestis, dabar pastebime, kad vis daugiau žmonių kreipia žvilgsnį į tarsi jį pratęsiančius Naujininkus. Pernelyg ilgai šis didžiulį potencialą turintis rajonas kažkodėl buvo primirštas ir apleistas – reikėjo tik skirti rūpesčio, investicijų ir dabar jis mūsų akyse išgyvena neįtikėtiną virsmą“,  – pastebi T. Žiaugra.

Pasak jo, rajono perspektyvą rodo ir investuotojų susidomėjimas.

„Pirmieji mūsų projekto „Nauji peizažai“ butų pirkėjai yra investuotojai, perkantys investicinį būstą. Patogi infrastruktūra, netoli centras, naujamiestis jau darosi pilnai užpildytas, todėl natūralu, kad rajonas plečiasi“,  – sako „Eika Development“ plėtros direktorius T. Žiaugra.

Apie „Eika“ įmonių grupę

„Eika“ grupė – veikianti nuo 1993 m. bei sukaupusi įvairiapusę patirtį nekilnojamo turto projektų plėtojime ir valdyme. Veiklą pradėjusi nuo remonto darbų, statybinių prekių parduotuvės, individualių namų ir pirmųjų kotedžų Lietuvoje statybos iki į dangų besistiebiančių verslo centrų, ištisų gyvenamųjų kvartalų plėtojimo. Šiai dienai šalia prigimtinės veiklos – nekilnojamo turto plėtojimo – įmonė kuria technologijas, perorientuoja veiklą tvarumo principais, gamina saulės energiją, teikia apgyvendinimo paslaugas, valdo investicinius fondus, investuoja užsienyje bei yra vienas didesnių šalies labdarių.

Pranešimą paskelbė: Irmantas Matilionis, EIKA
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
Žiūrėti 15min.lt portale 2024-04-24 12:47
NT, statyba
Kontaktinis asmuo
Irmantas Matilionis
EIKA grupės Rinkodaros ir komunikacijos vadovas
861537029
irmantas.matilionis@eika.lt
pasidalinti
atgal