Prezidentas: Lietuva ir toliau palaikys Sakartvelo žmonių pasirinkimą būti Europos dalimi

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį telefonu kalbėjosi su Sakartvelo Prezidente Salome Zourabišvili.

Lietuvos ir Sakartvelo Prezidentai aptarė padėtį Sakartvele, Parlamente svarstomą „Užsienio įtakos skaidrumo“ įstatymą, šalies eurointegracijos perspektyvas.

Lietuvos vadovas išreiškė susirūpinimą dėl Sakartvelo Parlamente svarstomo įstatymo „Dėl užsienio įtakos skaidrumo“. Pasak Prezidento, šis įstatymas prieštarauja Sakartvelo įsipareigojimams Europos Sąjungai ir, jeigu būtų priimtas, neigiamai paveiktų šalies eurointegracijos procesą.

„Sakartvelo pilietinė visuomenė jau ne kartą aiškiai pareiškė, kad savo šalies ateitį mato Europoje. Negalima ignoruoti žmonių valios ir noro gyventi demokratijos ir laisvės principais grįstoje visuomenėje. Lietuva ir toliau palaikys Sakartvelo žmonių pasirinkimą būti Europos dalimi“, – kalbėjo Prezidentas.

Pranešimą paskelbė: Kristina Belikova, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-24 16:05
Tarptaut.santykiai, Politika
Kontaktinis asmuo
Kristina Belikova
Prezidento patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
37069843601
kristina.belikova@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal