„Inbalance grid“ Tauragės rajone iki rugpjūčio įrengs 24 naujus elektromobilių įkrovimo taškus 

Didžiausio Baltijos šalių viešojo elektromobilių įkrovimo tinklo operatorė bei techninės ir programinės įrangos kūrėja „Inbalance grid“ iki rugpjūčio įrengs 12 įprastos galios  elektromobilių įkrovimo stotelių (viso 24 prieigas) Tauragės rajono savivaldybėje – daugiausia ties daugiabučiais ir šalia pagrindinių miesto traukos taškų. 

„Inbalance grid“ jau artimiausiu metu pradės montuoti ir 15 metų valdys įkrovimo stoteles įvairiose Tauragės miesto vietose. Elektromobilių savininkai patogiai įsikrauti ir susimokėti galės naudodamiesi „Inbalance grid“ arba bendrovės partnerių mobiliosiomis programėlėmis.  

Pasak „Inbalance grid“ vadovo Simono Stankaus, Tauragės rajono savivaldybės konkursas laikytinas pavyzdiniu: jis surengtas siekiant pritraukti skirtingus įkrovimo paslaugų tiekėjus, vertintas projekto įgyvendinimo greitis, taip pat technologinė operatorių pažanga. Visa tai Tauragėje sukurs tiekėjų konkurenciją ir patrauklesnes kainas. 

„Iš Tauragės konkurso verta pasimokyti visai Lietuvai, nes buvo dėta daug pastangų užtikrinti konkurenciją. Pavyzdžiui, konkurse atskirti greitų ir vidutinio greičio stotelių krepšeliai – tai leidžia dalyvauti didesniam kompanijų spektrui ir užtikrinta, kad rajone nebus monopolio. Konkurso metu vertintas projekto įgyvendinimo greitis ir inovacijų diegimas, konsultuotasi su rinkos dalyviais, atsisakyta ydingo konkuravimo kainomis už stovėjimo vietą. Tai leis mums Tauragės elektromobilių vairuotojams taikyti apie 25ct/kWh sieksiančią įkrovimo kainą,” – sako S. Stankus. 

Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad Tauragės rajono savivaldybė reikalavo pasirūpinti įkrovimo stotelių pasiekiamumu per tarptautines platformas. Be to, ilgalaikė sutartis su savivaldybe bei galimybė ją pratęsti operatorius įpareigos atsakingai investuoti. 

Stengiamės žengti į priekį didelį dėmesį skirdami aplinkosaugai, todėl ypatingai skatiname gyventojus naudotis elektromobiliais. Manau, kad įkrovimo stotelių infrastruktūra yra lemiamas veiksnys, skatinant elektromobilių naudojimą ir plėtrą. Turint pritaikytą infrastruktūrą, elektromobiliai tampa patrauklesniu pasirinkimu vartotojams, kurie taip pat gali pasinaudoti lengvatomis skirtomis elektromobiliams įsigyti. Tauragė jau pasiruošusi elektromobilumui. Tikiu, kad priimadami šiuos sprendimus tapsime pavyzdžiu kitoms savivaldybėms, kurios taip pat įgyvendins tokius projektus ir taip prisidės prie elektromobilumo skatinimo visoje Lietuvoje,”- sako Dovydas Kaminskas, Tauragės rajono meras.  

Sutartį su Tauragės rajono savivaldybe „Inbalance grid“ pasirašė laimėjusi konkursą kartu su dar vienu įkrovimo paslaugų operatoriumi – tiekėjų įvairovė buvo sąmoningai numatyta pirkimo sąlygose.  

„Regitros“ duomenimis, šiuo metu Tauragės rajone įregistruoti 139 elektromobiliai. 

Apie „Inbalance grid“  

„Inbalance grid“ yra išmanios elektromobilių įkrovimo įrangos gamintoja ir kūrėja, taip pat nuosavo įkrovimo tinklo operatorė, Lietuvoje valdanti daugiau kaip 430 viešų ir pusiau viešų įkrovimo taškų tinklą. Tarp bendrovės klientų ir partnerių yra tokie verslai kaip IKI, „Maxima“,  „Akropolis“ Klaipėdoje ir Rygoje, „Ozas“, „Ryo“, „Domus Pro“, NT vystytojai ir turto valdytojai „Eika“, „Darnu Group“, „Newsec“, verslo centrai „Artery“, „Flow“, „Link“, transporto paslaugų kompanijos „Unipark“ ir „Citybee“, taip pat „Lietuvos draudimas“, „Krasta Auto“, „Porsche“, „Avia Solutions Group“, „Hilton“ , ir kt.  

„Inbalance grid“ taip pat bendradarbiauja su viešojo sektoriaus klientais – Turto banku, „Via Lietuva“, Lietuvos viešosios tvarkos ir saugumo tarnybomis, keliomis Lietuvos Respublikos ministerijomis ir joms pavaldžiomis institucijomis. Bendrovė yra pastačiusi įkrovimo stotelių ir Lietuvos ambasadose užsienyje. „Inbalance grid“ rinkoje vertinama už techninius ir programinius sprendimus, leidžiančius įrengti vartotojų poreikius tenkinančią įkrovimo infrastruktūrą nekoreguojant esamo elektros įvado, taip pat už lanksčias sistemų integracijų galimybes su pastatų valdymo ar verslo sistemomis. 

Pranešimą paskelbė: Živilė Barkauskaitė, UAB Inbalance grid
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
Žiūrėti 15min.lt portale 2024-04-25 08:38
Savivalda, regionai, Transportas
Kontaktinis asmuo
Živilė Barkauskaitė
Head of Marketing
UAB Inbalance grid
+37062345531
zivile.barkauskaite@inbalancegrid.com
pasidalinti
atgal