Lietuvos narystės ES 20-mečio minėjimas Vilniuje: Liudo Mažylio parodos ir knygos pristatymas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: pirmadienis, 2024 balandžio 29
Renginio pradžia: 17:30
Renginio pabaiga: pirmadienis, 2024 balandžio 29
Renginio vieta: Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos Didžioji salė (Trakų g. 10, Vilnius).

Balandžio 29 d., pirmadienį, 17.30 val. Europos Parlamento narys prof. Liudas Mažylis kviečia į Lietuvos narystės Europos Sąjungoje (ES) dvidešimtmečiui skirtą renginį Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje (Trakų g. 10, Vilnius).

Renginio metu L. Mažylis pristatys parodą „Privati Europa“, joje – eksponatai iš asmeninės kolekcijos apie ES integraciją. Dalyviai taip pat turės progą susipažinti su naujausia L. Mažylio knyga „Dar ne vakaras, Europa“ apie veiklą Europos Parlamente, 2023 metų aktualijas. Knyga bus dalinama nemokamai, norintieji galės gauti autografą.

Kalbėdamas apie pirmą kartą pristatomą filatelinę parodą „Privati Europa“ L. Mažylis pastebi, kad tai –  vienas iš būdu kalbėti apie ES integraciją. „Gegužės 1 d. Lietuva minės narystės ES dvidešimtmetį, tad retrospektyviai žvelgiant į mūsų, o ir visos ES nueitą kelią, sujungiau savo kolekcininko, dėstytojo ir Europos Parlamento nario patirtis ir kviečiu vilniečius bei miesto svečius su šia svarbia istorijos dalimi susipažinti per parodoje pristatomus eksponatus“, – teigia L. Mažylis. Dalis parodos medžiagos naudota iliustruoti dėstant paskaitas apie ES integraciją, kita dalis eksponatų – iš laikotarpio L. Mažyliui dirbant Europos Parlamente: kolekcija pasipildė suvenyriniais vokais bei asmeniniais laiškais iš įvairių aukšto rango politikų.

„Per šiuos penkis metus vyko 60 Europos Parlamento plenarinių sesijų, kiekvienai iš jų buvo išleista po suvenyrinį voką – parodoje bus eksponuojami vienus svarbiausių įvykių Europoje per šį laikotarpį atspindintys egzemplioriai: Sacharovo premijos įteikimas šiemet mįslingomis aplinkybėmis mirusiam, Rusijos kalintam opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui, Rusijos karas prieš Ukrainą, ES parama Ukrainai, Sacharovo premija drąsiems Ukrainos žmonėms, Rusijos pripažinimas terorizmą remiančia valstybe, energetikos krizė Europoje, karalienės Elžbietos II mirtis“, – pristato L. Mažylis.

Kartu šios bei kitos aktualios temos bus atskleidžiamos ir knygos „Dar ne vakaras, Europa“ pristatymo metu, o renginio dalyviai bus kviečiami diskusijai apie Lietuvos narystės ES reikšmę.  „Mes pasinaudojome savo istoriniu momentu ir su didžiausia ES integracijos banga 2004-aisiais metais tapome lygiaverte jos dalimi. 1950 m. gegužės 9 d. Paryžiuje išdėstytas Roberto Šumano ir Žano Monė parengtas Europos anglių ir plieno bendrijos planas žymi ES pradžią, o jos plėtra stipriai susijusi su bendra rinka. Bet svarbiausia, kad ES per šiuos dešimtmečius tapo svarbia politine Bendrija. Ir ten Lietuvos balsas vis labiau girdimas. Apie tai ir dar daugiau bus galimybė padiskutuoti renginio metu“, – į renginį A. Mickevičiaus bibliotekoje Vilniuje kviečia europarlamentaras, ne vieną dešimtmetį dėstęs ES integraciją universitete. 

Renginio organizatoriai: Europos Parlamento narys prof. Liudas Mažylis ir Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka. Trukmė – 1,5 val.

Maloniai kviečiame dalyvauti.

Pranešimą paskelbė: Simona Sutkute, Europos Parlamento nario Liudo Mažylio biuras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-25 09:17
Kultūra, ES
Renginio pradžia
2024-04-29, pirmadienis17:30
Renginio pabaiga
2024-04-29
Renginio vieta
Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos Didžioji salė (Trakų g. 10, Vilnius).
Kontaktinis asmuo
Simona Sutkutė
Padėjėja ryšiams su visuomene
Europos Parlamento nario Liudo Mažylio biuras
Telefonas: +37069576767
El. paštas: simona.sutkute@l.mazyliobiuras.lt
pasidalinti
atgal