Vaikų dienos centrų darbuotojų kompetencijoms ir įkvėpimui – speciali konferencija

Gegužės 17 d. Kaune vyks tarptautinė praktinė konferencija, skirta vaikų dienos centrų darbuotojams „Įtraukusis ugdymas paliečiant širdis, įkvepiant protus“. Renginio organizatorius – Rotary klubas „Vytis“, jau ne vienerius metus glaudžiai bendradarbiaujantis su vaikų dienos centrais. Tarp konferencijos pranešėjų unikalios metodikos autorius iš Vokietijos dr. Reiner Hasmann, skaitysiantis pranešimą „Pagalba šeimoms auginančioms ypatingus vaikus“, savo įžvalgomis renginyje taip pat dalinsis socialinio inkubatoriaus „Domus solis“ įkūrėja dr. Irena Blaževičė, NVO vaikams konfederacijos direktorė Elena Urbonienė, vyks patyriminės dirbtuvės su Egle Jokužyte, Laura Jasinskaite – Baranauskiene ir Ernesta Skebere. Konferencijos globėja – operos solistė Nomeda Kazlaus.

„Matome dienos centrų darbuotojų pasišventimą savo kilniam darbui, tačiau dėl ribotų finansinių resursų jų kvalifikacijos kėlimo, tobulinimosi, tinklaveikos galimybės – nepakankamos. Tikimės, kad mūsų inicijuota konferencija bent iš dalies užpildys šią spragą ir suteiks postūmį ateities iniciatyvoms“, - kalbėjo Rotary klubo „Vytis“ prezidentė Dovilė Rainčiūtė. Pasak D. Rainčiūtės, konferencija siekiama ne tik suteikti vertingų žinių, pasidalinti tarptautine patirtimi su dienos centrų darbuotojais bet ir juos išklausyti, paskatinti bendruomeniškumą, keitimąsi patirtimi.

Rengiant konferencijos programą, kaip partneriai įsitraukė socialinis inkubatorius „Domus Solis“. „Kalbant apie vaikų dienos centrus būtų ilgai galima vardinti problemas – tai ir nepakankamas finansavimas, specialistų trūkumas, kvalifikacijos kėlimo sistemos nebuvimas ir t.t. Vis tik vadovaujamės Vaclavo Havelo mintimi, kad viltis atsiranda ne iš tikėjimo, kad viskas bus gerai, o iš veiksmo darant, kad būtų gerai, tad nedvejodami prisijungėme prie Rotary iniciatyvos“, - teigė „Domus Solis“ įkūrėja dr. Irena Blaževičė.

Viltingai apie artėjančią konferenciją atsiliepė ir Trakų rajone, Aukštadvaryje, įsikūrusio dienos centro „Navininkai“ socialinė pedagogė Nijolė Zubrickienė: „Šiltai prisimenu „Vyčio“ organizuotą „Mažųjų angelų“ projektą, neabejoju, kad ir artėjantis susitikimas Kaune bus vertingas tiek pranešimų turiniu, tiek ir bendraujant, kuriant ryšius su kolegomis iš visos Lietuvos“.

Bilietus į „Kauno“ viešbutyje vyksiančią konferenciją už simbolinę kainą galima įsigyti čia:

https://shorturl.at/hkI28

Pranešimą paskelbė: Sigita Puvačiauskienė, UAB "Vox vera"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
Žiūrėti 15min.lt portale 2024-04-25 12:10
Švietimas ir mokslas
Kontaktinis asmuo
Sigita Puvačiauskienė / sigita@voxvera.lt
pasidalinti
atgal