M. Navickienė Ukrainoje: telkiame ES šalis spartesnei Ukrainos ir Moldovos eurointegracijai

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė šiandien Kijeve lankysis Ukrainos Aukščiausiojoje Radoje, susitiks su Rados Socialinių reikalų ir veteranų teisių apsaugos komiteto nariais. Taip pat numatyti jos dvišaliai susitikimai su Ukrainos socialinės politikos ministre  ir Ukrainos švietimo ir mokslo viceministru bei kitais pareigūnais.

Ukrainos sostinėje Kijeve ministrė M. Navickienė rytoj dalyvaus Europos šalių Socialinės politikos ministrų susitikime. Lietuva ėmėsi lyderystės – drauge su Ukraina, Moldova ir Švedija sukvietė socialinės srities ministrus strateginei partnerystei aptarti. Siekiama sutelkti pastangas ir padėti Ukrainai bei Moldovai jų eurointegraciniame kelyje siekti socialinės politikos reformų pažangos, rengti teisės aktus ir priderinti juos prie ES teisės, stiprinti administracinius gebėjimus.

Socialinės politikos ministrų susitikime Kijeve dalyvaus Europos Komisijos pirmininko pavaduotoja, Ukrainos ministras pirmininkas, jo pavaduotoja Europos ir Euroatlantinės integracijos klausimais, Ukrainos, Moldovos ir ES šalių socialinės politikos ministrai bei viceministrai.

Pranešimą paskelbė: Komunikacijos skyrius -, LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-25 12:32
Socialinė sauga, Politika
Kontaktinis asmuo
Komunikacijos skyrius
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija
info@socmin.lt
pasidalinti
atgal