Prezidentas: Vokietijos brigada Lietuvoje sustiprins viso regiono saugumą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį susitiko su Vokietijos brigados pirminio valdymo elemento vadovais ir aplankė brigados būstinę Vilniuje. Šalies vadovas su Vokietijos brigados „Lietuva“ elemento vadovu pulkininku André Hastenrath aptarė pajėgumų dislokavimo eigą ir planus, Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavimą vykdant parengiamuosius darbus.

Prezidentas pasidžiaugė Vokietijos brigados pirminio elemento atvykimu į Lietuvą,  nes tai žymi brigados dislokavimo pradžią ir yra sėkmingo politinio ir karinio dvišalio bendradarbiavimo rezultatas.

„Vokietijos sprendimas Lietuvoje dislokuoti brigadą – lyderystės ir tvirto įsipareigojimo kolektyvinei gynybai pavyzdys. Vertiname šį sąjungininkų žingsnį ir kaip priimanti šalis esame pasirengę sukurti pačias geriausias sąlygas Vokietijos kariams ir jų šeimoms mūsų žemėje. Tikiu, kad Vokietijos brigada Lietuvoje sustiprins ne tik mūsų, bet ir viso regiono saugumą“, – kalbėjo šalies vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva atliks visus reikiamus priimančiosios šalies darbus siekdama laiku priimti Vokietijos „Brigada Lietuva“ vienetus ir techniką. G. Nausėda teigė, kad sukūrus reikalingą civilinę infrastruktūrą bus sudarytos sąlygos Bundesvero kariams į Lietuvą atvykti su savo šeimos nariais.

Šalies vadovas akcentavo, kad Vokietijos brigados dislokavimas Lietuvoje yra unikalus precedentas NATO Aljanse, kuris ateityje galės būti pavyzdžiu ir kitiems sąjungininkams stiprinant kolektyvinę gynybą.

Pranešimą paskelbė: Kristina Belikova, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-25 14:19
Politika, Krašto apsauga, saugumas
Kontaktinis asmuo
Kristina Belikova
Prezidento patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
37069843601
kristina.belikova@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal