Kultūros komiteto pirmininkas Vytautas Juozapaitis su vizitu vyksta į Jungtines Amerikos Valstijas  

2024 m. balandžio 25 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

 

Lietuvos Respublikos Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos narys, Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Vytautas Juozapaitis su darbo vizitu vyksta į Jungtines Amerikos Valstijas.

Vizito darbotvarkėje – susitikimai su JAV lietuvių bendruomenės krašto valdybos vadovais, lietuvių tautinių šokių ir dainų ansamblių vadovais. Parlamentaras susitiks su Lemonto, kuriame įsikūręs didžiausias už Lietuvos ribų Pasaulio lietuvių kultūros centras, meru Džonu Egofske (John Egofsk), lankysis lietuvių sekmadieninėse mokyklose, dalyvaus Vilniaus 700 metų jubiliejui skirtame renginyje Čikagoje ir lietuvių išeivių sukurto spektaklio – Johano Štrauso operetės „Čigonų baronas“ – premjeroje.

Kultūros komiteto pirmininkas diskutuos apie referendumą dėl gimimu įgytos Lietuvos pilietybės išsaugojimo įgyjant kitos, Lietuvai draugiškos, valstybės pilietybę, taip pat apie įmanomą veiksmingesnį JAV lietuvių bendruomenės indėlį, telkiant JAV karinę, ekonominę ir politinę paramą Ukrainai, pasisakys kultūrinių ir politinių aktualijų klausimais.

Pranešimą paskelbė: Monika Kutkaitytė, Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-25 09:05
Politika, Kiti pranešimai
Kontaktinis asmuo
Seimo nario Vytauto Juozapaičio patarėjas
Kęstutis Kaminskas
Mob. +370 612 52 633, el. p. kestutis.kaminskas@lrs.lt

pasidalinti
atgal