Kaunui pasitinkant medicinos darbuotojų dieną – aplodismentai ir premijos šios profesijos herojams

Trečiadienio vakarą Kauno valstybiniame muzikiniame teatre audringi plojimai skambėjo ne tik artistams, bet ir į sceną žengusiems medikams. Iškilmingai paminėta artėjanti Medicinos darbuotojų diena: pagerbtos sveikatos priežiūros įstaigos ir organizacijos, o penkiems laureatams įteiktos Metų medicinos darbuotojo premijos. 

„Jūsų darbas kuria neįkainojamą vertę. Tam tikrose situacijose žmogui esate išsigelbėjimas ir paskutinė viltis. Medikai padeda įveikti ne tik fizinius, bet ir emocinius skaudulius, grąžina tikėjimą, suteikia gyvenimo komfortą, stiprina norą rūpintis savimi ir kitais. Nuoširdus atsidavimas, didžiulės pastangos ir nepaliaujamas rūpestis gelbsti tai, kas brangiausia – žmonių gyvybes.

Kiekvienas iš Jūsų nusipelnėte garsiausių plojimų ir didžiausios padėkos. Už neskaičiuojamas darbo valandas, jaunų specialistų ugdymą, milžinišką atsakomybę bei svarbius sprendimus – ačiū! Didžiuojamės jūsų pasiekimais, kurie tiesiog negali likti nepastebėti“, – medikus sveikino Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis. 

Vicemeras šyptelėjo, kad miestas vis daugiau darbo ir pastangų skiria dviem kryptims. Pirmiausia siekiama atnaujinti miestui pavaldžių įstaigų erdves, kad medikams būtų jauku ten dirbti, o pacientams – apsilankyti. Tačiau lygiai taip svarbu, anot A. Palionio, gerinti kauniečių savijautą skatinant sveikesnę gyvenseną, kad žmonėms tektų kuo rečiau susidurti su negalavimais ir kreiptis medikų pagalbos.

Šventiško vakaro dalyviai, svečiai Muzikinio teatro scenoje pagerbti ne tik kalbomis, bet ir specialiai jų darbams įvertinti skirtomis 3 tūkst. eurų premijomis. Kandidatus garbingam įvertinimui siūlė miesto sveikatos priežiūros įstaigos bei šios profesijos atstovus vienijančios asociacijos. Specialiai sudaryta komisija sulaukė 11 paraiškų, iš kurių išrinkti penki laureatai: 

  • Kazio Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės Vičiūnų skyriaus vedėja, vidaus ligų gydytoja Aurelija Būdienė;
  • Kauno miesto poliklinikos Centro padalinio Šeimos sveikatos priežiūros skyriaus šeimos gydytoja Audronė Maščinskienė;
  • Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro psichologė Kristina Navickienė;
  • Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės Urologijos skyriaus vedėjas, gydytojas urologas Gytis Rinkūnas;
  • Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės Kardiologijos skyriaus bendrosios praktikos slaugytoja Birutė Želnytė.

Metų medicinos darbuotojo premija skiriama už nuopelnus įvairiose programose ir projektuose, socialinėse iniciatyvose sveikatos priežiūros srityje. Taip pat už atstovavimą Kauno miestui šalyje ir užsienyje, diegiant ligų diagnostikos, jų gydymo, profilaktikos, reabilitacijos ir kitas naujoves, įvairiapusį dalijimąsi žiniomis ir patirtimi su kolegomis. 

Tradicija tapusiame ir kasmet Kauno savivaldybės organizuojamame renginyje pagerbtos ir įstaigos bei organizacijos, vykdžiusios prevencines programas bei parodžiusios puikius rezultatus imunizacijos srityje, skiepijant vaikus ir suaugusiuosius.

Pirmoje kategorijoje už svarų indėlį vykdant prevencines programas apdovanotos Kauno miesto poliklinika ir Ąžuolyno medicinos klinika. Imunizacijos srityje pasižymėjo bendrovė „Rasos klinika“ ir Kauno miesto poliklinikos Centro padalinys. Abiejose kategorijose tarp laureatų pateko ir Ąžuolo šeimos klinika.

Po iškilmingos apdovanojimų ceremonijos profesinės dienos proga susirinkusiųjų laukė šventinė dovana –dviejų dalių operetė „Grafas Liuksemburgas“ iš Kauno valstybinio muzikinio teatro repertuaro.

Pranešimą paskelbė: Gabrielė Jomantaitė, Kauno miesto savivaldybės administracija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-25 16:12
Sveikata, grožis, Savivalda, regionai
Kontaktinis asmuo
Gabrielė Jomantaitė
Ryšių su visuomene skyriaus specialistė
Kauno miesto savivaldybės administracija
+37068472588
gabriele.jomantaite@kaunas.lt
pasidalinti
atgal