Prezidentas šalies verslo bendruomenei: geros perspektyvos gynybos pramonei ir verslams, įsitrauksiantiems į Ukrainos atstatymo projektus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Lietuvos verslo konfederacijos 30-mečio apdovanojimų renginio dalyvius.

Šalies vadovas pabrėžė, kad Lietuvos verslo konfederacija ir šios organizacijos pirmtakai skyrė daug dėmesio šalies verslams, bandžiusiems netrukus po Lietuvos nepriklausomybės atgavimo įžengti į globalias eksporto rinkas, ir šios pastangos davė puikių rezultatų.

„Lietuva iš prastų startinių pozicijų, visapusės priklausomybės nuo eksporto į Rusiją ir kitas posovietines šalis prasiveržė tarp 15-os labiausiai diversifikuotų ekonomikų visame pasaulyje. Lietuva šiuo metu eksportuoja produktus ar paslaugas į daugiau kaip 160 pasaulio valstybių“, – susirinkusiems šventiniame renginyje sakė šalies vadovas.

Prezidentas pažymėjo, kad valstybės ekonomikos pažanga priklauso ir nuo bendros makroekonominės būklės, todėl jei ekonomika stringa ar yra parklupdoma išorinių grėsmių, nebus ir judėjimo aukštesnės pridėtinės vertės link.

Šalies vadovas pasidžiaugė, kad Lietuva nuo 2019 m. pagal nominalaus bendrojo vidaus produkto augimą tapo euro zonos pirmūne, ir visa tai pavyko pasiekti nepaisant pasaulinės pandemijos, Baltarusijos režimo sukeltos migrantų bangos, Rusijos karo prieš Ukrainą, energetikos kainų krizės.

Prezidentas išskyrė, kad jau šį mėnesį Lietuvos verslas patirs teigiamą „Invegos“, atliekančios nacionalinio plėtros banko funkciją, įtaką. Šalies vadovas antradienį susitikime su „Invegos“ vadovu išsamiai aptarė naujas finansines galimybes verslui.

„Neabejoju, kad mūsų ekonomikos augimo potencialas yra dar didesnis – tai rodo produkcijos atotrūkio vertinimai. Išties geros perspektyvos šiandien laukia Lietuvos gynybos pramonės ir verslų, kurie aktyviai įsitrauks į Ukrainos atstatymo projektus“,  teigė šalies vadovas.

Lietuvos verslo konfederacija ilgainiui vis labiau gręžėsi į aukštųjų technologijų ir paslaugų sektorius, taip prisidėdama prie strateginio siekio kurti didesnės pridėtinės vertės ekonomiką. Lietuvos vadovas taip pat padėkojo Lietuvos verslo konfederacijos prezidentui ir visai verslo bendruomenei už ypatingą įsitraukimą tiek į pilietinio atsparumo, tiek ir į gynybos finansavimo didinimo diskusijas.

Pranešimą paskelbė: Dovilė Šalkuvienė, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-25 19:50
Politika, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Prezidento komunikacijos grupė
Tel. +370 706 64018

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
S. Daukanto a. 3, LT-01122 Vilnius
www.prezidentas.lt
pasidalinti
atgal