Eksporto programa „Sparnai“ skelbia naują atranką – kviečia įmones atverti duris naujiems talentams

Jau dešimtmetį skaičiuojanti Inovacijų agentūros eksporto lyderių programa „Sparnai“ kviečia kartu didinti Lietuvos konkurencingumą bei ugdyti talentus. Siekiant stiprinti eksporto  pajėgumus, šalies įmonės yra kviečiamos registruotis į programą ir 4 mėnesių stažuotei priimti studentus, motyvuotus pradėti karjerą eksporto srityje.

„Lietuva yra Europos lyderė pagal licencijuotas elektroninių pinigų ir mokėjimo institucijas – patenkame į TOP10 pasaulio „fintech“ indeksą. Kibernetinio saugumo, žaidimų kūrimo ir programinės įrangos inžinerijos srityse taip pat pasižymime didžiuliu potencialu. Programa „Sparnai“ leidžia mums sparčiau auginti reikalingus profesionalus, kurie didins verslo konkurencingumą tarptautinėse rinkose“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Programoje „Sparnai“ jau dalyvavo 155 pažangios Lietuvos įmonės vykdančios eksportą, o 70 proc. šių įmonių dalyvaudamos programoje „Sparnai“ pasinaudojo ir kitomis Inovacijų agentūros paslaugomis, skirtomis eksporto plėtrai.

6 iš 10 studentų liko dirbti įmonėse

Inovacijų agentūros Rinkų plėtros skyriaus vadovė Simona Buziliauskienė pastebi, kad nuo 2022 m. programą „Sparnai“  įgyvendinant partnerystėje su Kauno technologijos universitetu (KTU), programa įgavo stiprią naujų eksporto talentų auginimo kryptį, kurioje neįkainojamą vertę kuria pažangios Lietuvos eksportuojančios įmonės, atveriančios duris ir savo sukauptas patirtis naujų lyderių auginimui. Tuo tarpu jauni ir motyvuoti studentai ne tik prisideda prie įmonių komandų pajėgumų didinimo, bet ir sujudina esamus eksporto procesus, ieškant naujų būdų juos efektyvinti, pasitelkiant šiuolaikinius analitinius ir skaitmeninius įrankius ar metodus. Dalyvavimas programoje yra abipusiai naudingas, o nauda yra tiek didelė, kiek stiprus yra abiejų pusių įsitraukimas ir atvirumas pokyčiams.

„Programą „Sparnai“ jau baigė 10 KTU studijų programos „Verslas ir antreprenerystė” studentų ir net  6 iš 10 liko dirbti įmonėse, kuriose stažavosi programos metu. Programos naudingumą studentai vertina 9,5 balais iš 10 – tai puikus rezultatas, atskleidžiantis jos aktualumą. Prie tokio rezultato žinoma prisideda įmonės, kurios suteikia kompetencijas ugdančią darbinę aplinką, bei Inovacijų agentūros mentoriai, konsultuojantys studentus visos programos metu“, – sako S. Buziliauskienė.

Programoje dalyvaujančio klimato technologijų startuolio „HeavyFinance“ rinkodaros vadovo ir vieno iš įkūrėjų Dariaus Versecko teigimu, programos teikiama nauda abejoti neverta.

„Prie mūsų prisijungusi studentė Vakarė prisideda prie rinkodaros ir pardavimų strategijų analizės užsienio rinkose, padeda gerinti bendrovės įvaizdžio formavimą ir skatina pardavimus tikslinėse rinkose. Programa mums taip pat padeda glaudžiau bendradarbiauti su universitetu ir prisidėti prie studijų proceso rengiant specialistus sparčiai augančioms finansinių technologijų ir klimato kaitos technologijų rinkoms“, – pasakoja D. Verseckas.

Jam antrina ir kitos programos dalyvės robotikos bei automatikos sprendimus teikiančios bendrovės „Robotex“ verslo plėtros ir pardavimų vadovas Simas Bikauskas, raginantis įmones nedvejoti ir prisijungti prie programos.

„Su tinkama motyvacija ir kūrybine laisve grąža, kurią šios programos metu gauna įmonė, gerokai viršija lūkesčius. Kas kitas, jei ne verslas, turi duoti pirminius pagrindus jaunųjų specialistų karjeros keliui. Dalyvavimas šioje programoje neša naudą tiek įmonei, tiek studentui, tiek visai Lietuvai“, – įsitikinęs S. Bikauskas.

Laukia įmonių, kuriančių inovatyvius produktus

Programoje „Sparnai“ kviečiamos dalyvauti Lietuvoje veikiančios ir eksportą vykdančios įmonės, o prioritetas yra teikiamas aukštųjų technologijų inžinerijos, informacinių technologijų, biotechnologijų ir farmacijos sektorių įmonėms.

Programoje 2023 m. dalyvavo tokios pažangios įmonės kaip UAB „Altechna R&D “, UAB „Elinta Charge“, UAB „Elinta Robotics“, UAB „NFQ Technology“, „Altas IT“, „NEO Finance“, „Novameta“, UAB “Birštono mineraliniai vandenys” ir kt.

Daugiau kriterijų ir išsamią informaciją susidomėjusios įmonės gali atrasti programos internetiniame puslapyje https://www.sparnai.inovacijuagentura.lt/,o registruotis yra kviečiamos adresu https://bit.ly/3WfspWt iki birželio 3 d.

Apie eksporto lyderių programą „Sparnai“

Programos tikslas – didinti šalies konkurencingumą ir ugdyti talentus. Atnaujintą programą Inovacijų agentūra įgyvendina kartu su Kauno technologijos universiteto studijų programos „Verslas ir antreprenerystė“ studentais, kurie pasirinko eksporto kompetencijų stiprinimo specializaciją.

Daugiau apie eksporto lyderių programą „Sparnai”: https://www.sparnai.inovacijuagentura.lt/

Daugiau informacijos:

Agnė Pranskevičienė, Inovacijų agentūros Komunikacijos projektų vadovė

Mob. +370 687 63969

El. paštas: a.pranskeviciene@inovacijuagentura.lt

Pranešimą paskelbė: Giedrė Buivydaitė, Inovacijų agentūra, Všį
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-26 09:37
Pramonė, gamyba, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Giedrė Buivydaitė
Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė
Inovacijų agentūra, Všį
+37069818384
g.buivydaite@inovacijuagentura.lt
pasidalinti
atgal