„Paysera LT“ audituoti 2023 m. rezultatai: stabilumas, pelningumas ir inovacijos

„Paysera“ grupės įmonė Lietuvoje „Paysera LT“, UAB skelbia 2023 m. rezultatus, kurie įmonei buvo stabilūs ir pelningi, o klientams atnešė naujų sprendimų ir aptarnavimo pokyčių.

„Paysera LT“ pajamos 2023 m. beveik nepakito ir siekė 10,6 mln. eurų. „Fintech“ įmonės grynasis pelnas sudarė 7 mln. eurų.

„2023-ieji metai mums buvo stabilumo, pelningumo ir inovacijų metai. Investicijų grąža sudarė sąlygas ženkliai pagerinti pelningumo rodiklius bei pristatyti rinkai naujų produktų bei paslaugų. Tai leidžia mums toliau nuosekliai investuoti į plėtrą ir stiprinti savo pozicijas pasaulio rinkose. 2023-aisiais metais pradėjome diegti pokyčius, kad mūsų organizacija taptų labiau orientuota į klientų poreikius pagal vadinamąjį customer centric modelį ir aktyviai naudotų dirbtinį intelektą. Šių sričių tobulinimas išlieka mūsų prioritetu ir šiais metais,” – sako Marijus Plančiūnas, „Paysera“ generalinis direktorius.

2023-ais metais bendrovė aktyviai vystė savo paslaugų spektrą. Bendradarbiaudama su banku „Inbank“, sudarė sąlygas Baltijos šalių e. parduotuvėse pirkėjams atsiskaityti vadinamuoju „Pirk dabar, mokėk vėliau“ (angl. Buy Now, Pay Later arba BNPL) būdu bei lizingu. „Fintech“ įmonė pernai pradėjo integruoti e. parduotuvėms – ir jų pirkėjams – skirtą „Apple Pay“ atsiskaitymo sprendimą, kurį rinkai pristatė 2024 m. balandį. Šį mėnesį pristatyta galimybė „Paysera“ programėlėje investuoti į „InRento“ NT nuomos projektus taip pat pradėta vystyti dar 2023 m.

„Šiemet aplikacijoje jau atsirado galimybė investuoti į „InRento“ NT nuomos projektus, o ateityje į superprogramėlę planuojama integruoti dar daugiau trečiųjų šalių paslaugų. Tai leis klientams naudotis įvairiapusiškomis paslaugomis vienoje vietoje, taip pat gerinant ir plėtojant bendrovės produktų ir paslaugų asortimentą“, – sako M. Plančiūnas.

Daugiau lėšų sąskaitose, pervedimų ir apmokėtų pirkinių krepšelių

„Paysera“ 2023 metais taip pat sėkmingai ir stabiliai augino internete apdorojamų mokėjimų apimtis bei klientų bazę.

Lietuvos bendrovė apdorojo 1,1 mlrd. Eur vertės e. komercijos mokėjimų, palyginti su 985 mln. Eur 2022 m. Kitose „Paysera“ grupės įmonėse stebimas intensyvus augimas ir dinamika.

2023 m. pabaigoje „Paysera LT“ klientų sąskaitose laikomų lėšų vidurkis siekė apie 515 mln. Eur. Bendrovės klientai pervedė 11,2 mlrd. Eur.

Atsakingas požiūris į aplinkosaugą

Valdydama infliacinius iššūkius ir siekdama prisidėti prie tvarumo, bendrovė 2023 m. įsigijo 1,5 megavato (MW) galios saulės jėgainių parką, kartu su parko teritorijoje esančia 250 kilovatų (kW) vėjo jėgaine. Šie žingsniai ne tik padėjo įmonei generuoti papildomas pajamas iš energijos gamybos, bet ir žymiai sumažinti aplinkos poveikį – per praėjusius metus dėl šių investicijų buvo sutaupyta daugiau nei 98,000 kg CO2 emisijų. Įmonė taip pat yra investavusi į dvi 99 kW jėgaines, kurios pradės gaminti elektrą jau šiais metais.

„Paysera“ istoriškai yra ilgiausiai veikianti Lietuvos elektroninių pinigų įstaiga (EPĮ), kuri, 2023 m. IV-ąjį ketv. Lietuvos banko duomenimis, yra didžiausia EPĮ tiek pagal klientų sąskaitose laikomas pinigines lėšas, tiek pagal mokėjimo operacijų sumą.

Lietuvos bendrovėje dirba daugiau nei 180 žmonių, visoje grupėje – apie 500.

Apie „Paysera“

2004 m. Vilniuje įkurta „Paysera“ yra finansinių technologijų bendrovė, kuri Europos e. parduotuvėms siūlo daugiau nei 100 būdų priimti pirkėjų apmokėjimus už pirkinius. „Paysera“ taip pat teikia sąskaitos, pervedimų, valiutų keitimo, prekybos auksu ir kitas paslaugas.

Pranešimą paskelbė: Aleksas Rozentalis, Paysera LT, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-26 09:48
Prekyba, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Aleksas Rozentalis
Atstovas žiniasklaidai
T.: 8 615 29097
E.: a.rozentalis@paysera.com
pasidalinti
atgal