Viešbutis „Palanga Life Balance SPA“ kartu su Bocuse D‘Or pakvietė į „Michelin“ šefo vakarienę

Balandžio mėnesį Palangoje viešėjo ypatingas svečias. Į Lietuvą atvyko „Michelin“ žvaigždute, o taip pat žaliąja „Michelin“ žvaigždute apdovanoto Italijos restorano virtuvės šefas Riccardo Gaspari. Viešbutyje „Palanga Life Balance SPA“ jis ruošė degustacinę vakarienę ypatingų gastronominių potyrių ieškotojams.

 

 

„Pušynai, kurių apsuptyje esame įsikūrę, netoliese ošianti jūra, kieme trykštanti mineralinio vandens versmė, sveikatinantis oras – neįkainojamas turtas, kuris čia pasiekiamas ranka. Tai yra tikroji prabanga, dovanojama gamtos. O mes savo svečiams norime suteikti ir kuo daugiau naujų, išskirtinių, įdomių patirčių. Labai džiaugiamės surengę pirmąją degustacinę vakarienę, kuriai dirigavo šefas Riccardo Gaspari. Kaip ir mes, šis kūrėjas vertina tikrumą, natūralumą, kokybę. Jo restoranas „Sanbrite“ gimtajame Cortina d'Ambezzo miestelyje, įsteigtas šeimos ūkyje įspūdingų Dolomitinių Alpių apsupty, apdovanotas ne tik „Michelin“  žvaigždute, bet ir žaliąja – už itin aukštos kokybės ekologiškų produktų naudojimą. Tad balandžio 19 d. vykęs renginys dovanojo išties įsimintinų skonio akimirkų“, – kalba Lina Poviliūnė, viešbučio „Palanga Life Balance SPA“ vadovė.

Išskirtinę vakarienę viešbutis „Palanga Life Balance SPA“ pristatė kartu su „Bocuse d‘Or Lietuva“ – prestižinės Prancūzijos gastronominės organizacijos nare. Prie šios aukščiausios prabos gastronomijos profesionalų klubo Lietuva buvo pakviesta prisijungti po daugiau nei trejų metų intensyvios diplomatijos. Vietiniam gastronomijos pasauliui „Bocuse d‘Or Lietuva“ žada įkvėpimo ir pažinčių su geriausiais savos srities meistrais. Ekologijos, savos žemės ir giminės šaknų puoselėjimu, regeneruojančios agrovirtuvės koncepcija garsėjantis italas Riccardo Gaspari – vienas iš jų.

„Riccardo pakvietėme dėl jo ypatingos filosofijos, kuri, beje, yra labai artima ir vietai, į kurią jis atvažiuoja. Palangą mes regime tarsi regeneruojantį ratą, kuris nesustodamas sukasi, nesvarbu, žiema ar vasara. Joje gyvenimas tik sulėtėja, bet niekada nesustoja, o kurorto teikiami malonumai – smėlis, pušys, gintaras, vanduo – yra amžinas gyvybės ir stiprybės variklis, kurios žmogus sustabdyti negali. Tokia amžino gamtos rato filosofija vadovaujasi ir mūsų būsimas svečias“, – dėsto Darius Katinas,  „Bocuse d‘Or Lietuva“ prezidentas.

Brangiausia tai, kas tikra

Riccardo Gaspari nuo mažens padėjo tėvams dirbti šeimos ūkyje, tad pažino ir meilę darbui, ir jo svorį, ir valios jėgą. Jau vėliau visa tai atvedė jį pas žymųjį šefą Massimo Boturą, tapusį jo mokytoju ir įkvėpėju. Įkūręs kalnų regiono kulinarijos dvasia dvelkiantį „Sanbrite“, R. Gaspari jame leido atsiskleisti savo filosofijai, jungiančiai senovės meistrystę ir modernias technologijas.

Gaspari puoselėja regeneruojančią arba atgimstančią agrovirtuvę. Tai, anot šefo, pirmiausia reiškia ryšį su žeme, dovanojančia gėrybes stalui. Laisvai besiganančius gyvulius. Sūrius, kurių spalva kaskart gali būti kitokia – priklausomai nuo to, kuo mito karvės. Ne tobulumo paieškas, bet dėkingumą žemės gėrybėms, kurioms skonį, spalvą ir jėgą suteikė žemė, oras, vanduo. Reikia gerbti ir sekti laiko, sezonų kaitą ir tėkmę, nesikišant į ją ar ieškant naudos sau, bet mėgaujantis malonumu, kurį dovanoja gamta čia ir dabar, tikina R. Gaspari, kurti patiekalus visada pradedantis nuo produkto.

„Regeneruojanti virtuvė yra niekad nenutrūkstanti žemės, žmogaus ir gamtos tarnystė vienas kitam. Mano noras – kad kiekviena šio proceso grandis būtų ne atskira, bet dalyvautų tame amžinai besisukančiame rate. Iš žemės – į lėkštę. Iš lėkštės – į gamtą“, – sako R. Gaspari.

Vakarienei viešbutyje „Palanga Life Balance SPA“ šefas atsivežė ir savo komandą – šešis žmones, su kuria susirinkusius svečius vaišino ypatingais specialiai vakarui kurtais patiekalais. Juose susipynė dviejų skirtingų geografinių platumų virtuvės, abi turinčios stiprias vietines tradicijas. Šešių patiekalų vakarienės lėkštėse susitiko ir paties R. Gaspari gaminti bei atsigabenti ingredientai, ir vietinių Lietuvos ūkininkų produktai.

Renginio partneris „Porsche“ pristatė sportinius elektromobilius „Taycan“, kuriuos dar visą savaitgalį galėjo apžiūrėti ir išbandyti viešbučio svečiai. Legendinius sportinius automobilius ir geidžiamiausią apdovanojimo restoranų industrijoje vienija atsidavimas aukštiems kokybės standartams, išskirtinės estetikos puoselėjimas ir įsipareigojimas užtikrinti nepakartojamą patirtį savo klientams. O tvarumas, natūralumas, žalumas, kuriuos taip propaguoja R. Gaspari, didelę reikšmę turi ir „Porsche“ koncernui. Planuojama, kad 2030 m. net 80 proc. „Porsche“ parduodamų automobilių bus varomi elektra.  „Lietuvoje gyventojai vis aktyviau išreiškia susidomėjimą elektromobiliais ir įžvelgia jų naudas. Neabejojame, kad naujieji ,,Porsche Taycan’’ turi visas galimybes tapti sėkmės etalonais, prisidėsiančiais prie tvaresnio šalies autoparko“, – sako gamintojo atstovai.

Išskirtinis adresas gurmanams

Gamtos turtais bei penkių žvaigždučių aptarnavimu savo svečius apgaubiantis viešbutis „Palanga Life Balance SPA“ ketina nustebinti dar ne kartą.

Gegužės 17 d. išskirtinei vakarienei viešbutyje „Palanga Life Balance SPA“ susitiks du garsūs „Michelin“ šefai. Nuo tos dienos viešbučio restorano virtuvėje reziduos šefas Giorgio Pignanoli, atstovausiantis šefui Luigi Taglienti.  1994 m. karjerą pradėjusio Luigi Taglienti kulinarinę kelionė vedė per įvairių Italijos vietų virtuves ir atnešė ne vieną gastronominį apdovanojimą ir „Michelin“ įvertinimą. Vienas jų – kulinarinis projektas Trusardi šeimos restorane Milane, kurį ir restoranų gidas „Gambero Rosso“ titulavo geriausiu mieste.  Italas Giorgio Pignanoli – šefas, kurį po patirties Italijos ir kitų šalių restoranų virtuvėse Luigi Taglienti pakvietė grįžti į gimtinę dirbti kartu. Vėliau G. Pignanoli vadovavo viešbučio Sardinijoje „Baglioni Resort“ restorano virtuvei, kur pelnė „Michelin“ žvaigždutę.

Naujasis Luigi Taglienti paruoštas restorano meniu sujungs itališką gastronominę kultūrą ir turtingą lietuvišką paveldą, sukurdamas dar nematytą, ypatingą derinį. Pagrindiniai naujojo meniu akcentai – smulkūs vietiniai gamintojai ir kokybiški vietiniai produktai. „Supratimas, dosnumas, altruizmas ir jautrumas yra šios gastronominės misijos komponentai“, – tikina Luigi Taglienti. Susipažinti su nauju meniu viešbutis „Palanga Life Balance SPA“ gegužės 17 d. pakvies į „Keturių rankų vakarienę“, kuri,  padedant viešbučio darbuotojų profesionalumui, draugiškumui ir atsidavimui sukurs dar vieną naujų gastronominių atradimų kupiną kelionę.

Pokyčiais besidžiaugianti L. Poviliūnė sako, kad judėti pirmyn įkvepia ir stulbinantis susidomėjimas, kurio sulaukė pirmasis išskirtinės gastronomijos renginys.

„Staliukai R. Gaspari vakarienei buvo rezervuoti neįtikėtinai greitai – vos per tris dienas. Tai ir nustebino, ir nudžiugino. Stengsimės atsižvelgti į savo svečių norus ir toliau juos stebinti. Norime savo svečiams pasiūlyti kuo aukštesnę paslaugų kokybę ir kuo daugiau tikrumo“, – tikina  viešbučio „Palanga Life Balance SPA“ vadovė.

Pranešimą paskelbė: Jūratė Jonušytė, K. Geco prekybos įmonė
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-26 10:33
Maisto pramonė, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Jūratė Jonušytė
Pardavimų vadovė
K. Geco prekybos įmonė
+37066594318
sales@palangahotel.lt
Prisegti failai
1
2
6
5
7
pasidalinti
atgal