Premjerė pasveikino Nyderlandus nacionalinės šventės proga

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai pasveikino Nyderlandus nacionalinės šventės – Karaliaus dienos – proga ir palinkėjo šios šalies žmonėms visokeriopos sėkmės, klestėjimo bei gerovės.

„Lietuvą ir Nyderlandus sieja ilga draugystės ir glaudaus sąjunginio bendradarbiavimo istorija.

Rusijai tęsiant šokiruojančią ir žiaurią invaziją į Ukrainą, mes ir toliau turime laikytis išvien remdami Ukrainą iki jos pergalės ir po jos. Jūsų asmeninė lyderystė, rodant išskirtinį solidarumą ir tvirtą paramą Ukrainai ir jos žmonėms, kovojantiems už savo suverenitetą, teritorinį vientisumą ir Europos laisvę, labai vertinama ir branginama.

Dėkojame Nyderlandams už indėlį stiprinant NATO priešakinių pajėgų batalioną Lietuvoje.

Jūsų šalies sprendimas vasarą Lietuvoje pratyboms dislokuoti tolimojo nuotolio oro gynybos sistemą „Patriot“ prisideda prie oro erdvės saugumo ir sudaro prielaidas galimam nuolatiniam oro gynybos sistemų dislokavimui ateityje.

Tik išlikdami vieningi ir toliau remdami Ukrainą jos euroatlantiniame kelyje galime sustiprinti Ukrainą ir visą Europą“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

Pranešimą paskelbė: - -, Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-27 07:30
Politika
Kontaktinis asmuo
- -
Vyriausybės komunikacijos departamento Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrius, Vyriausybės kanceliarija
+370 630 05 966
spauda@lrv.lt
pasidalinti
atgal