Šalies vadovas pasveikino Nyderlandus nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį pasveikino Nyderlandų Karalių Vilemą Aleksandrą gimimo dienos bei visus Nyderlandų gyventojus nacionalinės šventės proga.

„Labai vertiname vis stiprėjančius Lietuvos ir Nyderlandų ryšius, pagrįstus abipuse pagarba ir bendromis vertybėmis. Tai liudija ir intensyvi dvišalių santykių darbotvarkė. Lietuvos ir Nyderlandų dialogą reikšmingai sustiprina sėkmingas bendradarbiavimas Europos Sąjungoje bei Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje“, – teigė Prezidentas.

Šalies vadovas pabrėžė, jog Nyderlandai yra labai svarbi Lietuvos sąjungininkė saugumo srityje, reikšmingai prisidedanti prie Lietuvos ir viso NATO rytinio flango saugumo. Nyderlandų Karalystės tvirta pozicija dėl Rusijos jau trečius metus tęsiamo brutalaus karto prieš Ukrainą bei šalies lyderystė telkiant ir tiesiogiai suteikiant karinę paramą už savo laisvę kovojančiai Ukrainai yra labai reikalinga. Prezidentas išreiškė tikėjimą, jog išliksime vieningi ir teiksime visokeriopą ir gyvybiškai būtiną paramą Ukrainai iki pat jos pergalės.

„Džiaugiuosi vis labiau stiprėjančiais Lietuvos ir Nyderlandų Karalystės ekonominiais santykiais ir didėjančiomis Nyderlandų investicijomis Lietuvoje. Tikiu, kad turime dar daug galimybių plėsti ryšius ekonomikos, kultūros, mokslo ir švietimo srityse“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Lietuvos vadovas Karaliui ir visai karališkajai šeimai palinkėjo visokeriopos sėkmės, o visiems Nyderlandų gyventojams – visapusiškos gerovės ir stiprybės.

Pranešimą paskelbė: Sofija Armoškaitė-Godliauskienė, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-27 09:00
Tarptaut.santykiai
Kontaktinis asmuo
Sofija Armoškaitė-Godliauskienė
Prezidento komunikacijos grupės patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37068639784
sofija.godliauskiene@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal