Prezidentas pasveikino Pietų Afrikos Respubliką nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį pasveikino Pietų Afrikos Respublikos Prezidentą Cyrilą Ramaphosą ir visus Pietų Afrikos Respublikos gyventojus Laisvės dienos proga.

„Lietuvą ir Pietų Afrikos Respubliką sieja draugiški istoriniai ir politiniai santykiai, žmogiškieji ryšiai bei bendros pagarbos demokratijai vertybės. Džiaugiamės intensyvėjančiu mūsų valstybių dialogu politiniais ir ekonominiais klausimais ir esame suinteresuoti šiuos ryšius toliau skatinti. Esu tikras, kad turime daugiau galimybių dvišalių santykių plėtrai, ypač verslo, akademinių mainų, turizmo, žaliosios ekonomikos, technologijų ir moterų įgalinimo klausimais“, – teigė Prezidentas.

Šalies vadovas pabrėžė, jog Pietų Afrikos Respublikai minint 30 metų nuo istorinių pirmųjų demokratinių rinkimų šalyje sukaktį, svarbu išlaikyti dėmesį bei susitelkimą sprendžiant ir globalius iššūkius. Rusijai jau trečius metus tęsiant karą prieš Ukrainą, labai svarbu veikti drauge ginant taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką, pagarbos žmogaus teisėms principus ir remiant Ukrainą iki jos pergalės.

Pietų Afrikos Respublikos Laisvės dienos proga Lietuvos Respublikos Prezidentas palinkėjo šalies gyventojams visapusiškos sėkmės, o valstybei – demokratijos, stiprybės ir gerovės.

Pranešimą paskelbė: Sofija Armoškaitė-Godliauskienė, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-04-27 09:00
Tarptaut.santykiai