I.Šimonytė: Inovatyvus verslas – Kauno stuburas

Antradienį Ingrida Šimonytė, tęsdama susitikimų ciklą su Lietuvą stiprinančiais žmonėmis, lankėsi Kaune ir susitiko su inovatyvaus verslo atstovais.

Kandidatė į Lietuvos Respublikos Prezidentus aplankė įmonę „Kauno stiklas“, elektronikos gamybos bendrovę „Kitron“.

„Lietuvos technologinė pažanga įmanoma tik vystant aukštą pridėtinę vertę kuriančias įmones. Kaune įsikūrusi pramonė neatsiejama nuo stipraus akademinio miesto potencialo. Būtina įgalinti ir mūsų aukštąsias mokyklas kurti naujoves ir siūlyti jas verslui. Ši Vyriausybė pasirinko intensyvų investicijų į mokslinius tyrimus bei eksperimentinę plėtrą didinimo kelią“, - lankydamasi Kaune akcentavo I. Šimonytė.

Įmonėje „Kauno stiklas“ kandidatė diskutavo apie trečiųjų šalių, kurioms netaikomi CO2 emisijų reikalavimai, problematiką, investicijas į žaliąjį kursą ir tausojimą skatinančias priemones, prisitaikymą prie išaugusių energetikos kainų, stiklo duženų perdirbimą.

Lankydamasi elektronikos komponentų gamybos įmonėje „Kitron“, I. Šimonytė aptarė pagal laikmečio iššūkius augantį bendradarbiavimo su medicinos ir gynybos pramone poreikį. Atliepiant kvalifikuotos darbo jėgos trūkumą, diskutavo kaip suintensyvinti mokslo ir verslo įstaigų bendradarbiavimą, rengiant inovatyviai gamybai reikalingus specialistus, aptarė robotikos mokymo svarbą visose švietimo sistemos grandyse.

Bendros išlaidos moksliniams tyrimams ir eksperimentinei plėtrai (MTEP) Lietuvoje pernai augo dešimtadaliu, siekė 691 mln. eurų. Didelę dalį į MTEP veiklas investavo pačios verslo įmonės. Inovacijų agentūros duomenimis, inovacijas kuriančių įmonių reikšmė Lietuvoje didėja. Jos sugeneruoja 84 proc. apyvartos ir įdarbina 78 proc. darbuotojų.

UAB „Kauno stiklas“ nuolat investuoja tiek į gamybinę, tiek į remontinę įrangą ir naujas technologijas. UAB „Kitron“ yra pirmaujanti elektronikos komponentų gamybos bendrovė, turinti padalinius Norvegijoje, Švedijoje, Lietuvoje, Vokietijoje, Kinijoje ir JAV. Daugiau nei 1 400 aukštos kvalifikacijos darbuotojų visame pasaulyje gamina ir tiekia klientams įvairiausius elektronikos gaminius. Bendrovėje gaminami aukštos kokybės produktai pramonės, medicinos, gynybos, aviacijos, energetikos, telekomunikacijų ir kitų sričių įmonėms.

Pranešimą paskelbė: Raminta Keršytė, -
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-30 16:37
Politika, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Raminta Keršytė
-
861214185
komunikacija@ingrida2024.lt
pasidalinti
atgal