20 metų sėkmės: Ministrė Pirmininkė sveikina Lietuvos žmones su narystės ES sukaktimi

Sveikinu visus Lietuvos žmonės su Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 20-mečiu.

Kovo 11-ąją atkurtos Lietuvos nepriklausomybės pažadas – laisva, sėkminga demokratinė Lietuva – galėjo išsipildyti tik mūsų narystės ES ir NATO dėka. Per šiuos du sėkmės dešimtmečius pasikeitėme neatpažįstamai, subrendome kaip laisva ir atsakinga valstybė, visavertė ir ori Vakarų demokratinio pasaulio, laimingųjų ir sėkmingųjų klubo narė. Patiriame krizių ir iššūkių, bet esame stiprūs ir pajėgūs jas įveikti – savarankiškai priimdami sprendimus ir atsiremdami į mūsų europinės šeimos petį.

Europos sąjungą vienijantys demokratijos, žmogaus teisių ir teisės viršenybės principai leidžia užtikrinti saugumą ir gerovę, skleistis mūsų žmonių talentams, kiekvienam laisvai rinktis savo ateitį ir kartu kurti inovatyvią ir klestinčią Europą. Šiandien Lietuvos balsas – svarus ir girdimas. Turėdami stiprų vertybinį stuburą ir tikėdami laisve ir demokratija, ne tik žodžiais, bet ir savo pavyzdžiu primename Europai ir visam demokratiniam pasauliui: būsime stiprūs, tik jei būsime vieningi ir ginsime savo vertybes.

Turime nepraleisti istorinio šanso tapti dar stipresniais į Europos Sąjungos šeimą priimdami Ukrainą, Moldovą ir kitas valstybes, kurios tiki Bendrija, gina mūsų bendras vertybes ir tvirtai, nesigręžiodamos žengia pasirinktu Europos ir demokratinių reformų keliu. Saugi, konkurencinga, tvirta ir įtakinga Europos Sąjunga yra mūsų visų siekis ir atsakomybė.

Neabejoju, kad Lietuvos žmonių nepalaužiamas tikėjimas laisve, jų ryžtas principingai kautis už tai, kas brangiausia, ir toliau kurs sėkmingą ir stiprią Lietuvą sėkmingoje ir stiprioje Europos Sąjungoje.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
2024-05-01 07:07