Premjerė pasveikino Lenkiją Gegužės 3-iosios Konstitucijos dienos proga

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino Lenkijos Respublikos Ministrų Tarybos Pirmininką Donaldą Tuską ir šalies žmones nacionalinės šventės – Gegužės 3-iosios Konstitucijos dienos – proga.

Vyriausybės vadovė pažymėjo Lietuvą ir Lenkiją vienijančius ir svarbos nepraradusius idealus, įtvirtintus 1791 m. Abiejų Tautų Respublikos Konstitucijoje.

„Šiandien, minėdami Gegužės 3-iosios Konstitucijos dieną, galime su pasididžiavimu įvertinti, kiek daug pasiekėme kartu puoselėdami Abiejų Tautų Respublikos Konstitucijoje įtvirtintus demokratijos principus ir laisvės idealus, dėl kurių aukojosi ir kovojo mūsų patriotai. Gegužės 3-iosios Konstitucija – mūsų Abiejų Tautų palikimas, svarbos nepraradęs laisvų žmonių ir tautų simbolis, liudijantis pilietinę brandą ir įkūnijantis žmogaus teisių raidos bei visuomenės pažangos siekį.

Ši diena yra ne tik Lenkijos nacionalinė šventė, bet ir šventė Lietuvos žmonėms. Visi kartu galime didžiuotis, nes Gegužės 3-iosios Konstitucija yra įkvepiantis pavyzdys ir mūsų dabarčiai. Esame broliškos tautos ir istorinės sąjungininkės. Istoriškai mūsų tautas visuomet vienijo laisvės siekis ir aiškus suvokimas, kad tik vieningi esame stiprūs. Visada buvome ir liksime Lenkijos laisvės pusėje, kartu kursime mūsų tautų klestėjimą ir gerovę suvienytoje Europoje“, – sakoma Ministrės Pirmininkės sveikinime.

I. Šimonytė pažymėjo, kad demokratijų solidarumas ir glaudus bendradarbiavimas yra nepaprastai svarbūs kovojant su šių dienų iššūkiais, pirmiausia – Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje.

„Esu įsitikinusi, kad bendri laimėjimai praeityje ir ateities iššūkiai įkvėps mus tęsti glaudų dialogą ir strateginę partnerystę. Neabejoju, kad ir toliau veikdami išvien sėkmingai įveiksime šių dienų iššūkius“, – sakė Ministrė Pirmininkė.

Pranešimą paskelbė: - -, Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-03 07:17
Tarptaut.santykiai, Kultūra
Kontaktinis asmuo
- -
Vyriausybės komunikacijos departamento Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrius, Vyriausybės kanceliarija
+370 630 05 966
spauda@lrv.lt
pasidalinti
atgal