Prezidentas pasveikino Lenkiją Gegužės 3-iosios Konstitucijos dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Lenkijos Respublikos Prezidentą Andrzejų Dudą ir šalies žmones Gegužės 3-iosios Konstitucijos dienos proga. 

Pasak Prezidento, Gegužės 3-iosios Konstitucijos diena yra svarbi ne tik Lenkijai, Lietuvai, bet ir visai Europai ir pasauliui. Ypatingos reikšmės dokumentas liudija ilgaamžius, išskirtinius ir neatsiejamus abiejų šalių ryšius bei idealus, kurie, anot Prezidento, mums kaip niekad svarbūs ir šiandien.

Prezidentas teigė, jog Lietuva ir Lenkija yra sąjungininkės ir partnerės Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje bei Europos Sąjungoje, kartu dedančios pastangas užtikrinti ne tik abiejų valstybių, bet ir visos Europos saugumą.

Šalies vadovas taip pat pabrėžė, jog Lietuva ir Lenkija kartu su partnerėmis rems Ukrainą iki pat jos pergalės. „Kartu su sąjungininkais ir partneriais turime imtis visų įmanomų priemonių, kad Ukraina pergalę pasiektų kaip įmanoma greičiau“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Lietuvos vadovas pažymėjo, kad vos prieš keletą dienų įvykęs Lenkijos Respublikos Prezidento vizitas dar kartą parodė dviejų šalių bendrystę ir pasiryžimą toliau stiprinti šalių santykius. „Mūsų šalys turi daug galimybių bendradarbiauti ir plėsti dvišalius ryšius, ir nė neabejoju, kad šias galimybes sėkmingai išnaudosime ateityje“, – teigė šalies vadovas.

Oficialiame sveikinime Prezidentas perdavė Lenkijos vadovui nuoširdžią pagarbą ir šilčiausius linkėjimus.

Pranešimą paskelbė: Kristina Belikova, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-03 08:48
Tarptaut.santykiai, Politika
Kontaktinis asmuo
Kristina Belikova
Prezidento patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
37069843601
kristina.belikova@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal