Seime vyks diskusija apie miestų pritaikymą dviratininkams

Renginio tipas: Diskusija
Renginio data: trečiadienis, 2024 gegužės 8
Renginio pradžia: 13:00
Renginio vieta: Seimo K. Antanavičiaus salė (III r. 220 k.)

2024 m. gegužės 6 d. pranešimas žiniasklaidai

Gegužės 8 d., trečiadienį, 13 val. Seimo K. Antanavičiaus salėje (III rūmai, 220 k.) Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Dainius Kepenis kartu su Lietuvos dviratininkų bendrija rengia urbanistinę diskusiją „Iššūkiai ir galimybės pritaikant miestus dviratininkų poreikiams“.

„Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybės sveikintinai yra suinteresuotos puoselėti savo gyventojų sveikatą. Šia prasme, sveikatos stiprinimo ir tausojimo įgūdžiai, tame tarpe ir Visuomenės sveikatos biurų organizuojamos veiklos, yra neatsiejamai reikšmingi tam, kad gyventojai kuo ilgiau nesusirgtų arba nesirgtų visai. Čia sprendžiasi ir probleminiai eilių pas gydytojus klausimai“, – teigia D. Kepenis.

Anot Seimo nario, dviračių takai ir kita sveikatinimo infrastruktūra yra sritis, kurioje savivaldybės pasiekia reikšmingų laimėjimų, tačiau čia susiduriama ir su tam tikrais iššūkiais, tokiais kaip pati takų plėtra, jų žymėjimas, saugumo aspektai. Todėl diskusijos tikslas – pateikti atsakymus į klausimus, ką trumpuoju laikotarpiu galima padaryti, kad dviračiu mieste važiuoti būtų patogu. Ši diskusija yra visos šalies suinteresuotų ekspertų susirinkimas, kuriame prelegentai dalysis savo patirtimi. Diskusijoje pareiškė norą dalyvauti daugiau nei 100 atstovų iš beveik kiekvienos šalyje esančios savivaldybės. Kaip pranešėjai ir ekspertai dalyvaus Valstybinės Teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos, Lietuvos dviratininkų bendrijos, Susisiekimo ministerijos, Aplinkos ministerijos atstovai.

Programa

Diskusija bus tiesiogiai transliuojama Seimo „YouTube“ paskyroje Atviras Seimas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2024-05-06 11:26
Politika
Renginio pradžia
2024-05-8, trečiadienis13:00
Renginio vieta
Seimo K. Antanavičiaus salė (III r. 220 k.)