Seimo delegacija išvyksta į Moldovą: kartu su kitais Europos Sąjungos valstybių narių parlamentų atstovais pristatys narystės Europos Sąjungoje patirtį

2024 m. gegužės 8 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

 

Seimo Pirmininko pavaduotojas Jonas Jarutis ir Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas, Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Moldovos Respublika grupės pirmininkas Kazys Starkevičius išvyksta į Kišiniovą (Moldovos Respublika) dalyvauti Moldovos Respublikos Parlamento rengiamame Europos Sąjungos valstybių narių parlamentų tarpparlamentinių ryšių su Moldovos Respublika grupių atstovų susitikime ir Europos dienos minėjimo renginiuose.

2023 m. gruodį Europos Sąjunga paskelbė nusprendusi pradėti stojimo derybas su Ukraina ir Moldova. Tarpparlamentinių ryšių su Moldovos Respublika grupės pirmininkas K. Starkevičius pažymi: realios derybos su Moldova ir Ukraina turi prasidėti kuo greičiau – šį birželį. „Moldovos pažanga įgyvendinant narystei Europos Sąjungoje būtinas reformas verta ne tik pagyrų, bet ir realių derybų pradžios kuo greičiau. Nepaisant itin sudėtingų sąlygų – kaimynystėje vykstančio Rusijos agresijos karo prieš Ukrainą ir Rusijos hibridinių išpuolių, nutaikytų prieš pačią Moldovą. Svarbu tęsti šį darbą.

Administracinių ir institucinių gebėjimų stiprinimas, kova su dezinformacija, kibernetinėmis ir hibridinėmis grėsmėmis, žemės ūkio modernizacija – tai sritys, kuriose esame pasirengę tęsti ir stiprinti bendradarbiavimą“, – sako K. Starkevičius.

Moldovos Respublikos Parlamento rengiamame Europos Sąjungos valstybių narių parlamentų tarpparlamentinių ryšių su Moldovos Respublika grupių atstovų susitikime vyks diskusija pristatant Europos Sąjungos valstybių narių patirtį, aptariant iššūkius. Delegacijos vyks į regionus ir bendraus su Moldovos visuomene stiprinant vertybines pozicijas.

Vizito metu Seimo delegacija susitiks su Moldovos žemės ūkio ministru.

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro patarėja

Monika Kutkaitytė

Tel. (0 5) 209 6666, el. p. [email protected]

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-08 09:53
Politika, ES
pasidalinti
atgal