Seime – tarptautinė konferencija, skirta aptarti tarpinstitucinio bendradarbiavimo iššūkiams nacionalinio saugumo kontekste

Renginio tipas: Konferencija
Renginio data: trečiadienis, 2024 gegužės 15
Renginio pradžia: 10:00
Renginio vieta: Seimo III r. 218B salė

2024 m. gegužės 8 d. pranešimas žiniasklaidai

Gegužės 15 d., trečiadienį, 10 val. Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas kartu su Viešojo valdymo kompetencijų tinklu organizuoja tarptautinę mokslinę-praktinę 11-ąją Viešojo valdymo pokyčių konferenciją „Nacionalinis saugumas demokratinėje valstybėje“.

 Viešasis sektorius pastaruosius metus veikė nuolat kintančioje ir kupinoje iššūkių aplinkoje. Laikotarpis atskleidė nepaprastosios situacijos valdymo gebėjimų ir lyderystės svarbą, poreikį permąstyti organizacines kompetencijas ir struktūras, kuriant ilgalaikę naudą visuomenei. Šios kasmetinės konferencijos jau daugiau kaip dešimtmetį yra svarbi platforma, kurioje susitinka mokslininkai ir praktikai iš Lietuvos ir kitų pasaulio šalių dalintis patirtimis ir įžvalgomis siekiant tobulinti viešojo sektoriaus valdymą.

Konferencijos metu bus susitelkta į svarbius nacionalinio saugumo aspektus, ypač skiriant dėmesį socialiniam ir viešajam saugumui, ir jų sąveikai su demokratiniais procesais. Konferencijos plenarinę sesiją užbaigs diskusija, kurioje Seimo, Vidaus reikalų ministerijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos ir akademinės visuomenės atstovai aptars tarpinstitucinio bendradarbiavimo iššūkius ir pokyčius nacionalinio saugumo kontekste bei ieškos galimų sprendimų siekiant stiprinti šalies saugumą.

Sekcija A „Nacionalinis saugumas viešojo valdymo kontekste: Ukrainos patirtys“ skirta pristatyti Ukrainos viešojo sektoriaus patirtims Rusijos agresijos metu. Bus aptariamas nacionalinio ir socialinio saugumo užtikrinimas bei viešojo sektoriaus veiklos modernizavimas esant nepaprastajai situacijai.

Sekcijoje B „Pokyčiai užtikrinant nacionalinį saugumą ir administracinės reformos demokratinėje valstybėje“ Lietuvos mokslininkai pristatys pokyčių užtikrinant nacionalinį saugumą Lietuvoje bei reformų viešajame sektoriuje analizę. Bus skiriamas dėmesys Lietuvos savivaldos modelio (su tiesiogiai renkamu meru – vykdomąja valdžia) įgyvendinimo patirčiai ir išmoktoms pamokoms, nagrinėjami suinteresuotų šalių įtraukimo į sprendimų priėmimą mechanizmai.

Konferencijoje pranešimus pristatys mokslininkai ir praktikai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Lietuvos, Norvegijos ir Ukrainos. Renginys vyks lietuvių / anglų / ukrainiečių kalbomis (su vertimu).

Programa

Konferencija vyks Seimo III rūmuose: Plenarinė sesija – 218 B salėje, A sekcija – 218 B salėje, B sekcija – Kazimiero Antanavičiaus salėje. Registracija į renginį.

Nesant galimybės dalyvauti gyvai, kviečiame stebėti tiesioginę transliaciją Seimo „Youtube“ paskyroje „Atviras Seimas“, o klausimus užduoti per programėlę Slido.

Transliacijos nuorodos:

10.00–12.15 val. Plenarinė sesija. Nacionalinis saugumas demokratinėje valstybėje.

Transliacijos nuoroda. Klausimus galite užduoti paspaudę ČIA

 

13.30–16.30 val. Sekcija A: Nacionalinis saugumas viešojo valdymo kontekste: Ukrainos patirtys.

Transliacijos nuoroda. Klausimus galite užduoti paspaudę ČIA

 

13.30–16.30 val. Sekcija B: Pokyčiai užtikrinant nacionalinį saugumą ir administracinės reformos demokratinėje valstybėje.

Transliacijos nuoroda. Klausimus galite užduoti paspaudę ČIA

 

Papildoma informacija: Viešojo valdymo kompetencijų tinklo koordinacinės grupės pirmininkas prof. dr. Andrius Stasiukynas, el. p. [email protected].

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-08 10:56
Politika
Renginio pradžia
2024-05-15, trečiadienis10:00
Renginio vieta
Seimo III r. 218B salė
pasidalinti
atgal