Prezidentas: Lietuvos ginkluotosios pajėgos yra pasirengusios užtikrinti šalies gynybą

Lietuvos Respublikos Prezidentas, vyriausiasis valstybės ginkluotųjų pajėgų vadas Gitanas Nausėda trečiadienį dalyvavo Lietuvos kariuomenės organizuojamose pratybose „Perkūno griausmas 2024“.

Lygiagrečiai su NATO štabais ir sąjungininkų vienetais Lietuvoje vykstančios svarbiausios ir didžiausio masto Nepriklausomos Lietuvos istorijoje pratybos įtraukė Lietuvos kariuomenę, ginkluotąsias pajėgas, valstybės ir vietos valdžios institucijas.

„Perkūno griausmas 2024“ vienu metu pašaukė pratyboms ir apie 2500 aktyviojo kariuomenės personalo rezervo karių.

Šalies vadovas pabrėžė, kad sąveika su sąjungininkais, savivaldybėmis ir valstybės institucijomis yra būtina ginkluotosioms pajėgoms siekiant įgyvendinti gynybos planus, treniruotis kartu, įvykdant visus į gynybos planus įtrauktus elementus.

„Visuotinės gynybos principų integravimas, pasirengimas visuotinei gynybai buvo vienas iš esminių mano tikslų, kuriuos patvirtinome Valstybės gynybos plane. Šiandien pratybose tobulinome ne tik karių, bet ir nevyriausybinių organizacijų, verslo struktūrų, centrinės, vietos valdžios ir daugelio valstybės institucijų sąveiką. Galiu patikinti visus, kad Lietuvos ginkluotosios pajėgos – artimoje sąveikoje su sąjungininkais – yra pasirengusios užtikrinti šalies gynybą. Kuo tobulesni bus mūsų reagavimo ir kolektyvinio saugumo algoritmai, tuo saugiau visi galėsime jaustis ir tuo ramiau visi gyvensime. Tokių pratybų reikia tam, kad Lietuvoje visada būtų taika“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovas stebėjo ir kariuomenės pasirengimą užtikrinti valstybės gynybos ir ginkluotųjų pajėgų valdymo ir vadovavimo elementus, ginkluotųjų pajėgų gebėjimą vykdyti pasirengimą gynybai.

Prezidentas trečiadienį taip pat dalyvaus pasitarime su Vilniaus m. karo komendantu, stebės, kaip vykdoma karo komendantūrų veikla, kaip užtikrinama komendanto sąveika su savivaldybių administracija.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-08 14:50
Politika, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal