Šalies vadovas pasveikino Lietuvos muitinę 105-ųjų veiklos metinių proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Lietuvos muitinės pareigūnus ir darbuotojus 105-ųjų veiklos metinių proga.

Šalies vadovas atkreipė dėmesį į tai, kad Lietuvos muitinė buvo kuriama kartu su pirmosiomis atkurtos valstybės institucijomis ir daug prisidėjo saugant Lietuvos valstybingumą, teritorinį vientisumą bei ekonomiką.

„Ne mažiau svarbų vaidmenį Lietuvos muitinė atliko ir atkūrus nepriklausomybę po ilgų sovietinės okupacijos metų. Niekada nepamiršime tragiškų 1991-ųjų liepos įvykių, kai muitininkai kartu su kitų tarnybų pareigūnais tapo priešiškų jėgų smurto aukomis“, – sakoma Prezidento sveikinime.

Šalies vadovas pabrėžė, kad pastaruosius 20 metų Lietuvos muitinė saugo taip pat ir visos Europos Sąjungos ekonomiką, o tarp svarbiausių jai tenkančių iššūkių šiandien patenka tarptautinių sankcijų Rusijai ir Baltarusijai įgyvendinimas. Taip Lietuvos muitinė prisideda prie taikos siekio Ukrainoje.

Prezidentas išreiškė dėkingumą Lietuvos muitinės pareigūnams ir darbuotojams už pastangas tikrinti ir vertinti į Lietuvą patenkančių prekių srautus, kontroliuoti ir riboti draudžiamų medžiagų ir gaminių judėjimą, vykdyti teisės aktų pažeidimų prevenciją ir tyrimą.

„Kiekvienas savo profesionalumu, sukauptomis žiniomis ir patirtimi prisidedate prie stipresnės ir teisingesnės Lietuvos kūrimo“, – pabrėžė šalies vadovas, paraginęs Lietuvos muitinės pareigūnus ir darbuotojus ir toliau dirbti maksimaliai tiksliai, efektyviai ir sąžiningai.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-10 10:28
Teisėsauga, teisėtvarka, Politika
pasidalinti
atgal