Prezidentas: tikiu, kad Lietuva gali tapti šeimai draugiškiausia šalimi Europoje

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pasveikino visas Lietuvos šeimas Tarptautinės šeimos dienos proga. 

Šalies vadovas pažymėjo, kad šeima – kiekvieno mūsų asmeninės stiprybės ir palaikymo šaltinis. Prezidentas priminė Lietuvos Respublikos Konstitucijos 38 straipsnio nuostatą, kad šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas. 

„Šį pagrindą turime išlaikyti stiprų ir nuolat stiprinti, nes ant jo laikosi visas valstybės statinys. Todėl tikiu, kad Lietuva gali ir turi tapti šeimai draugiškiausia šalimi Europoje!” – sveikinime šeimoms sakė Prezidentas. 

Šalies vadovas pabrėžė, kad kiekviena šeima yra unikali ir ypatinga, kad šeimoje visi esame apdovanojami besąlygiška meile, palaikymu ir supratimu.

„Šiandienos skubančiame pasaulyje, kai visa galva pasineriame į darbus, rūpesčius, bėgimo kasdienybę, turime pastebėti, kai mūsų šeimos nariams pritrūksta mūsų dėmesio. Kasdien kalbėkimės, dalinkimės įspūdžiais, sunkumais ir džiaugsmais, kuo daugiau laiko praleiskime kartu, rodykime vieni kitiems dėkingumo ir meilės ženklus. Mokykimės atleisti ir mokykimės mylėti“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Šalies vadovas palinkėjo saugoti ir branginti šeimas, nes jose mūsų gyvenimo prasmė, džiaugsmas ir gerovė.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-15 11:24
Socialinė sauga, Politika
pasidalinti
atgal