Nacionalinio susivienijimo atstovas: Vilniaus savivaldybė negali finansuoti „Baltic Pride“

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Almantas Stankūnas, atstovaujantis Nacionalinį susivienijimą, kreipėsi į merą Valdą Benkunską ir administracijos direktorių Adomą Bužinską dėl savivaldybės paramos Lietuvos Gėjų Lygos rengiamam „LT Pride Vilnius 2024” festivaliui.

  1. Stankūnas gavo Lietuvos Gėjų Lygos kreipimąsi į savivaldybę dėl finansinės ir kitų formų paramos „Pride“ festivaliui, o Žmogaus teisių komisijos posėdyje buvo informuotas, kad šis kreipimasis nebus svarstomas komisijoje. Vienašališkai nuspręsta, kad dėl Lietuvos gėjų lygos prašymo spręs Vilniaus miesto savivaldybės administracija.

Taip pat A. Stankūnas buvo informuotas, kad „LT Pride Vilnius 2024” bus remiamas iš savivaldybės kultūros rėmimo projekto programos, skiriant festivaliui 14 000 eurų.

„Tai, kas Lietuvos Gėjų Lygos kreipimesi įvardijama kaip LGBT bendruomenė, yra tarptautinio politinio judėjimo organizacinis padalinys Lietuvoje, po visuomeninės organizacijos iškaba veikianti judėjimo aktyvistų politinė organizacija. LGBT judėjimas savo ištakomis ir kilme yra šiuolaikinė marksistinio „revoliucinio“ judėjimo atmaina, kelianti programinį tikslą, H. Marcuze žodžiais, „išsprogdinti buržuazinės visuomenės institucijas“, tarp jų prigimtinę šeimą, pasitelkiant „polimorfinį perversinį seksualumą“. Dėl šių priežasčių Festivalis turi būti laikomas LGBT judėjimo politiniu renginiu, kurio kulminacija taptų „eitynėmis už lygybę“ klaidinančiai pavadinta politinė demonstracija Vilniaus centre, o „edukaciniai“ renginiai būtų ne kas kita, kaip visuomenės ideologinio perauklėjimo priemonės“, - teigia Almantas Stankūnas.

Nacionalinio susivienijimo atstovo teigimu, akivaizdu, kad Vilniaus savivaldybės parama „Pride“ festivaliui ne tik neturėtų nieko bendro su socialiai atsakingo miesto misija ir pareiga užtikrinti lygias galimybes visiems sostinės gyventojams, bet taptų radikaliausiu lygybės paneigimu – vienos ideologinės politinės grupės privilegijavimu, tai yra jos propagandinių renginių rėmimu visų šio judėjimo politiniams tikslams nepritariančių vilniečių sąskaita.

„Parėmus šį festivalį būtų neleistinai politizuotos Vilniaus savivaldybės vykdomos kultūros bei socialinės rūpybos ir paramos programos, nukentėtų daugelis sostinės gyventojų, kurių būtiniausiems poreikiams tenkinti skirtinos lėšos būtų švaistomos paramai ir taip dosniai Europos Komisijos ir užsienio šalių finansuojamoms politinėms LGBT veikloms,“ - teigia A. Stankūnas

Almantas Stankūnas taip pat reikalauja nurodyti, kokiais kriterijais remiantis buvo skirta parama LGL rengiamam festivaliui ir atšaukti šios paramos skyrimą.

Pranešimą paskelbė: Nacionalinis Susivienijimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal