Prezidentas Jonavoje: kiekviena šeima yra svarbi ir vertinga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį, tęsdamas tradicines darbo dienas regionuose, su komanda dirbo Jonavos rajone. Šalies vadovas susitiko su vietos valdžia, su gimnazistais diskutavo pilietiškumo tema, dalyvavo Jonavos šeimų šventėje.

Vizitą Jonavoje šalies vadovas ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė pradėjo pagerbdami Jonavos krašto laisvės kovotojus, padėjo gėlių prie jiems skirto paminklo.

Susitikime su Jonavos rajono savivaldybės meru Mindaugu Sinkevičiumi ir jo politine komanda Prezidentas aptarė investicijas regione, sveikatos apsaugos įstaigų pertvarką, civilinės saugos finansavimą, kelių būklę ir kitus rajonui aktualius klausimus.

Vėliau šalies vadovas su Jonavos Jeronimo Ralio ir Senamiesčio gimnazijų vyresniųjų klasių mokiniais dalyvavo diskusijoje pilietiškumo tema, kurios metu kalbėjosi apie amžiaus įtaką pilietiškumui, vaikinų ir merginų šaukimą į privalomąją karinę tarnybą, dvigubos pilietybės klausimą.

Prezidentas taip pat dalyvavo Tarptautinei šeimos dienai skirtoje šventėje „Jonava – didelė šeima“. „Šeima yra ta vieta, kur mes pirmiausia susiduriame su meile, rūpesčiu ir palaikymu. Čia mes išmokstame svarbiausių gyvenimo pamokų, čia formuojasi mūsų vertybės ir požiūris į pasaulį. Šiandien Lietuvoje gyvena įvairaus dydžio ir sudėties šeimų. Šeimos su tėvais ir vaikais, vienišų tėvų šeimos, pagyvenusių žmonių šeimos. Visos jos yra svarbios ir vertingos“, – sakė šalies vadovas kreipdamasis į šventės dalyvius. 

Prezidento teigimu, turime siekti, kad Lietuva galėtų užtikrinti kokybiškų vaikų priežiūros, švietimo, sveikatos, kultūros ir socialinių paslaugų prieinamumą, kad kiekvienas galėtume didžiuodamiesi kurti, auginti ir stiprinti šeimą Lietuvoje.

Šventės metu įteikta padėka Vaidai ir Regimantui Tameliams, Jonavos rajono savivaldybės šeimai, kuri yra tapusi nuolankumo ir tikėjimo pavyzdžiu rajono bendruomenei. Prezidentas ir pirmoji ponia taip pat bendravo su šventėje dalyvavusiomis šeimomis, susipažino su savivaldybės teikiamomis paslaugomis.

Darbo dienos Jonavos rajone pabaigoje Prezidentas ir pirmoji ponia susitiko su vietos bendruomene.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-16 18:07
Savivalda, regionai, Politika
pasidalinti
atgal