SCHÖCK SCONNEX efektyviai blokuoja šalčio tiltus ir suteikia kūrybinę laisvę architektams 

Apie 40 % visų šalčio tiltų pastate susidaro dėl sienų ir kolonų. Ir tai lemia apie 10 % šildymo energijos nuostolių. Vokietijos įmonė SCHÖCK BAUTEILE GmbH sukūrė ir rinkai pasiūlė tvarių, patogių ir aukštos kokybės sprendimų – SCHÖCK SCONNEX gaminių asortimentą, prisidedantį prie tvaraus pastato koncepcijos.

SCHÖCK SCONNEX gaminiai ne tik sumažina sienų ir kolonų šalčio tiltus (dar vadinamus šilumos tiltais), bet ir atveria architektams daugiau galimybių įgyvendinti savo kūrybines idėjas.

„Architektai paprastai kuria laibų konstrukcijų, vizualiai estetiškus pastatus, tačiau susiduria su šalčio tiltais, kurių poveikio mažinimas gali niekais paversti jų sumanymą. SCHÖCK BAUTEILE GmbH siūlo sprendinius, kurie vaidina svarbų vaidmenį modernioje architektūroje, mat padeda sukurti energiškai efektyvesnes, patogesnes ir tvarias gyvenamąsias bei komercines erdves“, – sako Mindaugas Ūmantas, SCHÖCK BAUTEILE GmbH Baltijos šalių regiono vadovas.

Taigi kaip išvengti energijos nuostolių, kurie gresia prie pastato jungiant atskiras jo dalis, ir tuo pat metu nesugadinti architektūrinės pastato estetikos? Vokietijos gamintojai rinkai pasiūlė trijų tipų SCHÖCK SCONNEX sprendimus, kurie yra integruoti į statybinius elementus, kad būtų užkirstas kelias šilumos nuostoliams per šalčio tiltus. Termodetalės yra pagamintos iš izoliacinių medžiagų, kurios efektyviai blokuoja šilumos srautą ir tai užtikrina, kad pastato vidus išliktų šiltesnis žiemą ir vėsesnis vasarą.

SCHÖCK SCONNEX tipai

• SCONNEX P – termiškai atskiriamos sistemos sprendimas gelžbetoninėms kolonoms

SCHÖCK SCONNEX P tipas – tai sprendimas, skirtas sumažinti šilumos praradimus per gelžbetonines kolonas. Gaminį sudaro du elementai – termoizoliacinis ir armatūros, – kurie abu yra būtini laikančiajai galiai užtikrinti. Termoizoliacinis elementas turi atraminę konstrukciją iš lengvo betono, kuris žymiai sumažina šilumos srautą, o tai reiškia, kad atskiros izoliacijos nebereikia. Naudojant SCHÖCK SCONNEX P, galima atsisakyti neestetiškos ir išlaidas didinančios šoninės izoliacijos, taip sutaupyti vietos ir netgi įrengti požemines automobilių stovėjimo aikšteles ar rūsius su atviro betono paviršiaus dizainu.

• SCONNEX W – termiškai atskiriamos sienos jungtis gelžbetoninėms sienoms

Termoizoliacinis elementas gelžbetoninėms sienoms SCHÖCK SCONNEX W perduoda labai dideles gniuždymo ir tempimo jėgas išilgine ir skersine sienos kryptimis, užtikrina patikimą apsaugą nuo konstrukcinių pažeidimų, kuriuos sukelia kondensatas ir pelėsis. Tokiu būdu gelžbetonines sienas galima suprojektuoti su vizualiai patraukliu atviru betonu, o tai, kad nereikia šoninės izoliacijos, optimizuoja išlaidas.

Abu termoizoliaciniai gaminiai – SCHÖCK SCONNEX P ir W – užtikrina efektyvią gelžbetoninių sienų ir kolonų, sujungtų su perdanga, šilumos izoliaciją, nes mažina šalčio tiltus. Be to, šitokiu būdu gerinamas ir pastatų energinis efektyvumas. Šių gaminių kokybę patvirtina Vokietijos Pasyviojo namo instituto sertifikatai.

• SCONNEX M – vandenį atstumiantys termoizoliaciniai elementai pastato pagrindui

Pastato sienų jungtis su cokoliu yra didžiulis šalčio tiltas. Kritiniai šilumos nuostoliai atsiranda dėl geometrijos ir medžiagos, ypač tarp pastato pamatų ir sienų. SCHÖCK SCONNEX M tipo sistema efektyviai atstumia vandenį ir neleidžia drėgmei patekti į sieną statybos darbų metu.
Efektyviai apšiltinus sienų pagrindą, galima ne tik išvengti pelėsių susidarymo ir konstrukcinių mūro pažeidimų, bet ir sumažinti šildymo išlaidas.

Architektams suteikia daugiau kūrybinės laisvės

Svarbus šios ir kitų šalčio tiltų mažinimo sistemų pranašumas – SCHÖCK suteikia architektams daugiau laisvės kurti įvairias fasado, parapetų ir balkonų konstrukcijas, neribojant kūrybinės laisvės dėl rizikos prarasti šilumą.

SCHÖCK termodetalės yra sukurtos taip, kad nekenktų pastato estetinei išvaizdai. Nors jos yra funkcionalus elementas, jų įtaka išoriniam vaizdui paprastai minimali: detalės įrengiamos taip, kad būtų kuo mažiau matomos. Tai leidžia architektams laisvai kurti ir realizuoti savo vizijas be didelių estetinių kompromisų. Todėl jie gali projektuoti iškilius arba pakabinamus architektūrinius elementus (išsikišusius balkonus, laiptus, stogelius), drąsiau eksperimentuoti su erdvėmis ir formomis, žinodami, kad šilumos efektyvumas ir konstrukcinė sauga yra užtikrinti.

Naudojant SCHÖCK, pastatai ne tik atrodo vizualiai patraukliai, bet ir atitinka aukščiausius tvarumo standartus. Tai reiškia, kad galima pasiekti estetinį patrauklumą kartu su energinio efektyvumo reikalavimais, kurie vis labiau tampa svarbūs šiuolaikinėje architektūroje.

Prisideda prie tvarios ir efektyvios architektūros kūrimo

SCHÖCK BAUTEILE GmbH specializuojasi gaminti statybinius komponentus, sprendžiančius šalčio tiltų ir akustinės izoliacijos problemas. SCHÖCK gaminių asortimentas apima įvairias termodetales skirtingoms konstrukcijoms ir poreikiams: nuo serijos, skirtos šalčio tiltams tarp balkonų ir fasadų, iki izoliacinių triukšmo ir vibracijos izoliacinių sistemų. Šie produktai yra specialiai sukurti siekiant užtikrinti, kad pastatų konstrukcijos, pvz., balkonai ar laiptai, būtų efektyviai atskirtos nuo pagrindinio pastato korpuso, taip sumažinant šilumos nutekėjimą ir užkertant kelią energijos nuostoliams. SCHÖCK BAUTEILE GmbH produktai plačiai naudojami visoje Europoje, gerai žinomi dėl savo novatoriškumo, aukštos kokybės bei efektyvumo.

„SCHÖCK BAUTEILE GmbH termodetalės ir šalčio tiltų sprendimai yra svarbus veiksnys, kuriant efektyvius, tvarius ir komfortiškus pastatus, kurie atitinka šiuolaikinius šilumos izoliacijos ir energijos vartojimo standartus, leidžia kurti pastatus, atitinkančius modernios rinkos tendencijas, kurių viena – konstrukcijose palikti atvirą betoną, nes jo, eliminuojant šalčio tiltus, nebereikia dengti kitomis medžiagomis“, – akcentuoja SCHÖCK BAUTEILE GmbH Baltijos šalių regiono vadovas M.Ūmantas.

Tad SCHÖCK SCONNEX, kaip vienas iš pirmaujančių šalčio tiltų sprendimų, ir svariai prisideda prie tvarios ir efektyvios architektūros kūrimo, ir padeda įgyvendinti energijos taupymo siekius, ir užtikrina aukštesnę gyvenimo kokybę pastatuose. Inovatyvi sistema atitinka vis griežtėjančius statybos ir energinio naudingumo reglamentus ir standartus.

SCHÖCK SCONNEX sistemos pranašumai:

• Mažina šalčio tiltus (dar vadinamus šilumos tiltais) ir didina energijos vartojimo efektyvumą.
• Apsaugo nuo kondensacijos ir pelėsio.
• Galima projektuoti plonas sienas ir atramas, nes nebereikia izoliuoti pastato išorinių sienų.
• Suteikia didesnę kūrybinę laisvę, projektuojant sudėtingos architektūros pastatus.
• Mažina sąnaudas, nes nebereikia šoninės izoliacijos. 

Pranešimą paskelbė: MB „Redakcija plius"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal