Muzikinis projektas „UDK: 78.983“ / MigloJE /„Kultūros naktis 2024“

Vakaro svečias – „MigloJE“.

Vilniečio Aurimo Bražiūno elektroninių sąskambių garsovaizdis „MigloJE“ – nuo 1997 m. besitęsiantis eksperimentinės muzikos projektas, kurio stilius keitėsi nuo sunkaus hardcore techno, IDM (angl. Intelligent Dance Music) ir peraugo į ambientinės muzikos garsų laukus.

Sąvoka „MigloJE“ A. Bražiūnas apibūdina kūrybinę vėlyvo vakaro būseną, savotišką tuštumą, visišką panirimą į ramybę ir garsų pasaulį. Įkvėptas gamtos, ezoterikos, gyvenimo filosofijos, senųjų tikėjimų ir mitologijos, nuo vaikystės traukiamas garsų, kūrėjas gilinosi į savitą muzikos pasaulį – lietaus barbenimas į palangę, vamzdynų gaudesys ar šaldytuvo burzgimas kerėjo ir vedė į eksperimentavimą su dar tik užgimstančiu susidomėjimu muzikos kūryba.

Būdamas septynerių A. Bražiūnas pradėjo mokytis Vilniaus Balio Dvarionio dešimtmetėje muzikos mokykloje, pasirinko violončelės specialybę, po aštuonerių metų mokslus dėl susiklosčiusių aplinkybių metė ir ėmėsi tuo metu jau atsiradusios galimybės kurti muziką kompiuteriu. 1997–2000 m. daug praktikavosi kurti technomuziką, po truputį atrado ambientinę muziką, IDM, downtemp žanrus ir nuo to laiko tobulino žinias ir praktiką. Nors autorius buvo sukaupęs daug patirties, pirmas leidinys pasirodė tik 2005 m. – tai IDM žanro muzikos albumas, kurį išleido „Kahvi collective“ leidybinė kompanija, netrukus pasirodė ir antras albumas. Kiek vėliau muzikantas išleido kelis gana sėkmingus ambientinės muzikos, IDM, downtemp žanrų muzikos albumus ir nuo to laiko tobulino žinias ir praktiką.

Nors autorius buvo sukaupęs daug patirties, pirmas leidinys pasirodė tik 2005 m. – tai IDM žanro muzikos albumas, kurį išleido „Kahvi collective“ leidybinė kompanija, netrukus pasirodė ir antras albumas. Kiek vėliau muzikantas išleido dar kelis gana sėkmingus ambientinės muzikos albumus, tada pasinėrė į mažiau leidybinį, daugiau kūrybinį laikotarpį. 2022 m. „MigloJE“ sugrįžo su nauju albumu, išleido ir kelis ankstyvuosius savo kūrinius.

Vakaro svečiai – šiuolaikinės elektroninės muzikos (IDM / techno) atstovai MigloJE, Ersha ir Five Step Path.

Kviečiame paklausyti elektroninės muzikos talentų, o gal ir pašokti!

Pranešimą paskelbė: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-17 10:24
Laisvalaikis, pramogos, Kultūra
Renginio pradžia
2024-06-7, penktadienis18:00
Renginio vieta
Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos atrijus, III a.
Prisegti failai
pasidalinti
atgal