Prezidentas įteikė apdovanojimus jauniesiems šachmatų turnyro dalyviams

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį, Vaiko dieną, įteikė Prezidento taurę Lietuvos pradinių klasių šachmatų čempionato nugalėtojams – Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos komandai.

Jau trečius metus Lietuvos pradinių mokyklų mokiniai, susibūrę į savo klasių komandas, dalyvavo tradiciniame šachmatų turnyre Prezidento taurei laimėti. Atrankiniuose turnyruose šiemet dalyvavo daugiau nei 1 000 mokinių iš visos Lietuvos mokyklų, o į finalinį turnyrą Prezidentūroje buvo pakviestos 25 geriausiai atrankoje pasirodžiusios komandos.

„Jūsų dalyvavimas finaliniame Prezidento taurės etape rodo, kad šachmatai Lietuvos mokyklose tampa vis populiaresni. Tai labai svarbu, nes šachmatų žaidimas suteikia ne tik malonių emocijų, bet ir mąstymo įgūdžių, kurie jums pravers gyvenime, kai sieksite įgyvendinti savo svajones“, – sveikindamas nugalėtojus sakė šalies vadovas.

Prezidentas padėkojo mokytojams, tėvams, kurie remia šachmatų žaidimą, mokantį vaikus susikaupti, mąstyti, siekti tikslo. Taip pat treneriams, kurie šiuo žaidimu lavina vaikų intelektą, atmintį, gebėjimą sutelkti dėmesį ir kritiškai mąstyti. „Noriu atskirai paminėti šio renginio iniciatorių ir pagrindinį organizatorių – šachmatų trenerį Joną Sidabrą, kuris negaili jėgų propaguodamas šachmatus, atskleisdamas šio žaidimo grožį vis daugiau Lietuvos mokinių“, – apdovanojimų ceremonijoje sakė šalies vadovas.

Šalies vadovas su vyriausiuoju patarėju Frederiku Jansonu ir patarėju Pauliumi Baltoku po apdovanojimų ceremonijos su taurės laimėtojais Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos komanda, antros vietos laimėtojais Jurbarko Naujamiesčio progimnazijos komanda ir trečią vietą pelniusia Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos komanda sužaidė šachmatų simultaną.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-17 15:52
Švietimas ir mokslas, Politika
pasidalinti
atgal