Prezidentė – Ukrainos moterų lyderių viršūnių susitikime

Šeštadienis, gegužės 18 d. (Varšuva). Prezidentė Dalia Grybauskaitė Lenkijos sostinėje dalyvavo Ukrainos moterų lyderių viršūnių susitikime (The 2024 Ukraine Women Leaders Summit).

Prezidentė, kaip Pasaulio moterų lyderių tinklo (Global Women Leaders Network) atstovė, buvo pakviesta pasidalinti įžvalgomis apie paramą Ukrainai, tarptautinės bendruomenės pagalbą, pasaulio moterų lyderių pastangas, kad ukrainiečių moterų balsas būtų dar stipriau girdimas, kai sprendžiami už laisvę kovojančios šalies klausimai.

Susitikimą surengė Džordžtauno universiteto Moterų, taikos ir saugumo institutas (GIWPS), dalyvaujant tokioms organizacijoms kaip Ukrainos moterų fondas, žmogaus teises ginanti „La Strada-Ukraine“, tarptautinį bendradarbiavimą puoselėjanti „Impact Force Ukraine“, Kyjivo moterų informavimo ir konsultavimo centras, moteris teisininkes vienijanti asociacija „JurFem“ bei kitos.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-05-18 13:09