Prezidentas pasveikino Mūzą Rubackytę gimtadienio proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino pianistę Mūzą Rubackytę gimtadienio proga.

Šalies vadovas savo sveikinime dėkojo M. Rubackytei už Lietuvos ir viso pasaulio kultūrinę patirtį praturtinančius darbus, jaunuosius talentus ugdančią pedagoginę veiklą ir Tarptautinio Vilniaus fortepijono muzikos festivalio bei kitų gausių renginių metu Lietuvoje skambančią pasaulio talentų kūrybą.

„Esate Lietuvos muzikinės kultūros veidas ir skambesys: Jūsų koncertinės veiklos didžiosiose pasaulio scenose dėka skleidžiasi ne tik Lietuvos kūrybinio meistriškumo, išskirtinio profesionalumo galia, bet ir mūsų didžiųjų kompozitorių – nuo Leopoldo Godovskio iki Mikalojaus Konstantino Čiurlionio – kūrybinis palikimas bei šiuolaikinių kūrėjų muzika. Su Jūsų vardu pasaulyje plačiai sklinda ir žinia apie Lietuvą“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Lietuvos vadovas M. Rubackytei gimtadienio proga linkėjo tolesnio kūrybinio polėkio, visokeriopos sėkmės ir neblėstančios publikos meilės.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-19 08:00
Politika, Kultūra
pasidalinti
atgal