Prezidentas: svarbiausias Lietuvos saugumo veiksnys – kariuomenės ir visuomenės vienybė

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda kartu su pirmąja šalies ponia šeštadienį dalyvavo Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos renginyje Šiauliuose.

Kreipdamasis į šventės dalyvius Prezidentas teigė, kad ši šventė yra proga patirti tvirtą kariuomenės ir visuomenės ryšį, kaip Lietuvos stiprybės šaltinį. Pasak šalies vadovo, patikrintas laiko ir daugelio išbandymų, šis ryšis sujungia į vieną pilietinę bendruomenę ištisas Lietuvos žmonių kartas.

„Nepriklausomos Lietuvos valstybės savanorių žygiai įkvėpė pokario partizanų pasipriešinimą, o ginkluotos rezistencijos atminimas šiandien tampa pavyzdžiu kiekvienam iš mūsų, Lietuvoje gyvenančiam ir ją kuriančiam“, – kalbėjo Lietuvos vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad Lietuvos kariai per amžius buvo ir bus svarbus valstybės nepriklausomybės, saugumo ir gynybos garantas, ne tik saugantis valstybės suverenitetą, bet ir įkvepiantis juo tikėti. Pasak G. Nausėdos, tikėjimo prideda ir Lietuvos sąjungininkai, stovintys petys į petį su Lietuvos kariais. Jų pasirengimas ginti visą NATO teritoriją stiprina atgrasymą – esminę taikos prielaidą mūsų regione.

„Svarbiausias veiksnys, lemiantis Lietuvos saugumą, dabar ir per amžius bus mūsų kariuomenės ir visuomenės vienybė. Šis ryšys – ypatingas. Jis negali būti imituojamas. Nerasime jam ir dirbtinių pakaitalų. Visuomenė arba yra pasirengusi palaikyti, remti ir auginti kariuomenę, arba, nuo jos nusigręždama, pasiduoda atsitiktinumui ir galingesnių kaimynų malonei“, – kalbėjo Prezidentas.

Šalies vadovas šventės dalyviams linkėjo mylėti laisvę ir garbingai tarnauti savo Tėvynei – vienintelei ir nepakeičiamai.

Diana Nausėdienė šventėje susitiko su Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų sąjungos Šiaulių draugijos narėmis.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-18 14:36
Politika, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal