Ingrida Šimonytė imasi atsakomybės toliau atstovauti pažangai

Kandidatė į Prezidentus Ingrida Šimonytė, vertindama rinkimų rezultatus pabrėžia, kad pirmame rinkimų ture jos rinkėjai pademonstravo atsakomybę už vienintelę įmanomą – vakarietišką – valstybės kryptį,  pasitikėjimą sąžiningu darbu ir vertybine lyderyste. Todėl ir antrame rinkimų ture kandidatė toliau atstovaus pažangai, kviesdama burtis į bendraminčių komandą, parodant, kad šalyje yra daug žmonių, norinčių saugios ir pažangios ateities ir jie yra girdimi.

Tęsdama atsakingos lyderystės liniją, į antrąjį  turą I. Šimonytė eina su nuostata „Atstovauti pažangai“. Pasak kandidatės, laikmetis reikalauja ne tik tvirto vertybinio stuburo, bet ir spartesnę šalies raidą ir pažangą užtikrinančių sprendimų. 

„Visi kartu mes sustiprinome valstybės pamatą, tapome vakarietiškos, pažangios  ir saugios Lietuvos skydu nuo radikalizmo ar klaidžiojimo menamais trečiaisiais keliais. Dar kartą ačiū visiems, kas tose vertybėse mato vertę pirmiausia sau, savo vaikų ir anūkų ateičiai. Nes tik ant to pagrindo – ne baimės, ne melo, ne manipuliacijų – auga demokratijos kokybė. Antrame ture reikia užtvirtinti, kokios Lietuvos norime ir susitelkti valstybės pažangai. Perėjimui į aukštesnę valstybės raidos pakopą reikia daugiau išmanymo, kūrybiško požiūrio, aukštesnės darbo kultūros, techninės, kultūrinės ir net pažiūrų pažangos. Potencialo spartesnei pažangai tikrai turime, todėl ir imuosi atsakomybės jai atstovauti“, - ruošdamasi antram rinkimų turui pabrėžia I. Šimonytė. 

Per pastaruosius kelerius I. Šimonytės vadovavimo Vyriausybei metus itin sparčia pažanga pasižymėjo šalies saugumą stiprinančios sritys – gynyba, karinio mobilumo projektai, valstybės sienos apsauga, energetika, kur atsinaujinančios energetikos plėtra ir energetinė nepriklausomybė išgyvena esminius lūžio metus. Didėjo aukštos pridėtinės vertės ekonomikos dalis Lietuvos ūkyje, eksporto rodikliai viršijo ilgametes tendencijas, sparčiai augo darbo užmokestis – visa tai leido sparčiai didinti ir kitas žmonių pajamas – pensijas, socialines išmokas. 

Kampanijos metu kandidatė koncentruojasi ties valstybės pažangai itin svarbiomis sritimis – technologijų plėtra, inovatyviu verslu, žaliuoju kursu, galimybėmis kūrėjams ir kultūrine pažanga, minkštosios galios stiprinimu, NVO veikla, teismų sistemos problemomis.  Ji ir toliau  daug dėmesio skirs veikliems ir išradingiems žmonėms, kurie savo darbais ir gyvenimu stiprina Lietuvą ir kuria pažangią Valstybę.

Pasak I. Šimonytės tolesnei pažangai padėtas tvirtas pamatas, tačiau tenka ir artimiausius penkerius metus teks veikti ypatingo neapibrėžtumo sąlygomis, kai svarbūs greiti sprendimai ir vertybiniai apsisprendimai, kai teisės viršenybė reikalauja ypatingo budrumo, kai žmogaus teisėms ir laisvėms kyla naujų išbandymų,  o užsienio politika neatsiejama nuo gynybos ir saugumo ir turi būti proaktyvi visų institucijų lygiuose.

I.Šimonytė kviečia tuos, kam suprantama, kad be pergalės Ukrainoje nebus saugumo ir Lietuvoje, kam ne vis vien kaistantis klimatas ir dėl to gręsiančios permainos,  kas turi idėjų  modernios Lietuvos kūrimui,  kam brangi Lietuvos ir kiekvieno jos piliečio laisvė bei orumas, būti aktyviais ir reikliais ne tik rinkimų dieną.

Pranešimą paskelbė: -
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-20 08:45
Politika
pasidalinti
atgal