Jau 98 -as Pirmadienio mitingas vyks gegužės 20 d. 18.30 Katedros aikštėje, prie paminklo Lietuvos Didžiajam kunigaikščiui Gediminui!

Šis mitingas ypatingas. Jis skirtas priminti apie kriminalinėje Rusijoje kankinamus Mariupolio gynėjus. Būtina kreiptis į tarptautines organizacijas, reikalauti jų paleidimo į Laisvę. Akcija vyks ES valstybėse ir JAV. Pirmadienio mitingai bendradarbiauja su su šios akcijos organizatoriais „Ukrainos Jaunimo Grupė Lietuvoje“, remiama Ukrainos ambasados Lietuvoje. Taip pat renginys koordinuojamas su Azovstalio gynėjų šeimų asociacija.

Mitingas prasidės prie Rotušės 17.30 ir vyks eitynės į Katedros aikštę, kurioje vyks Pirmadienio mitingas. Bus organizuotas performensas - spektaklis (15 min.) ir žmonės sustos žodžio "AZOV" forma aikštėje.

Svarbu: Vienas pagrindinių Azovo brigados atributų – Ukrainos nacionalistų maldos, kurią tremtyje parašė Ukrainos politinis kalinys Osipas Maščakas, ji išmokstama atmintinai. Azovo kariai skaitė šią maldą apkasuose Svitlodarsko lankoje, mūšyje dėl Ilovaisko ir Azovstalio katakombose. Norėdami pagerbti Azovo didvyrių atminimą, ši malda bus skaitoma Katedros aikštėje.


Pirmadienio mitingas transliuojamas tiesiogiai per Arkadijus Vinokuras FB. Kiekvieną mitingą žiūri nuo 1 000 žmonių. Dar apie 15 000 stebi kas savaitę FB paskyroje. Apie Pirmadienio mitingų svečius visai Lietuvos žiniasklaidai platina BNS žinių agentūra.


Pirmadienio mitingo dalyviai:


Petro Beshta – JE Ukrainos ambasadorius Lietuvai

Jonas Ohman – Paramos fondo Ukrainai Blue/Yellow vadovas

Pavlo Zaskoka, – organizacijos Ukrainos Lietuvoje atstovas skaitys maldą

Maryna Bozhyk studentės skaitys maldą kartu su Pavlo Zaskoka


Pirmadienio mitingus veda Arkadijus Vinokuras

Pirmadienio mitingų koordinatorė Auksė Dransard

Pirmadienio mitingo vertėjas Ivan Khoruznyj

Pirmadienio mitingų fotografas Nail Garejev






Pranešimą paskelbė: Arkadijaus Vinokuro Individuali veikla
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-20 09:43
Politika, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal