Nemokama filmo „20 dienų Mariupolyje“ peržiūra

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: penktadienis, 2024 gegužės 24
Renginio pradžia: 15:00
Renginio vieta: VDU Daugiafunkcis mokslo ir studijų centras (V. Putvinskio g. 23, Kaunas), 103 auditorija

Gegužės 24 d. Vytauto Didžiojo universitete viešės Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Bešta. Ambasadorius susitiks neformalioje diskusijoje su ukrainiečių jaunimu, studijuojančiu VDU ir kituose universitetuose. Po diskusijos vyks Mstyslavo Černovo filmo „20 dienų Mariupolyje“ (20 Days in Mariupol) peržiūra.

Renginys nemokamas. Būtina registracija.

Filmo peržiūra vyks VDU Daugiafunkciame mokslo ir studijų centre (V. Putvinskio g. 23, Kaunas), 103 auditorijoje, 15 val.

Filmas rodomas anglų, ukrainiečių ir rusų kalbomis su anglų kalbos subtitrais.

2024 metais „Oskaru“ už geriausią dokumentinį filmą apdovanota dokumentinė juosta „20 dienų Mariupolyje“ (20 Days in Mariupol) pasakoja trijų „The Associated Press“ (AP) ukrainiečių žurnalistų išgyvenimus pirmosiomis Mariupolio apgulties dienomis.

„20 dienų Mariupolyje“ sukurtas iš 30 valandų filmuotos medžiagos, kurią AP žurnalistas Mstyslavas Černovas ir jo kolegos nufilmavo prasidėjus Rusijos invazijai Ukrainoje bei Mariupolyje per apgultį. Jame užfiksuoti mūšiai gatvėse, Mariupolio gyventojų ir medikų komandų patiriamas didžiulis krūvis, išpuoliai, per kuriuos žuvo nėščios moterys, vaikai ir kiti žmonės.

„20 dienų Mariupolyje“ pelnė daugybę apdovanojimų – tarp jų„Sundance“ festivalio pasaulinį žiūrovų apdovanojimą už geriausią dokumentinį filmą. M. Černovas kartu su fotografu Jevhenu Maloljetka, prodiusere Vasilisa Stepanenko ir Paryžiuje dirbančia korespondente Lori Hinnant buvo apdovanoti Pulitzerio premija už visuomeninę veiklą.

FB renginys.

Informuojame, kad renginyje gali būti filmuojama ir/ar fotografuojama ir Jūs galite būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse.

Pranešimą paskelbė: Vytauto Didžiojo universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-21 09:31
Švietimas ir mokslas, Kultūra
Renginio pradžia
2024-05-24, penktadienis15:00
Renginio vieta
VDU Daugiafunkcis mokslo ir studijų centras (V. Putvinskio g. 23, Kaunas), 103 auditorija
Prisegti failai
pasidalinti
atgal