Rokiškio dvaras vėl taps filmavimo aikštele

Turbūt daug kas pamėgo per LRT rodomą vokiečių serialą „Sisi“. Dalis jo epizodų filmuota Rokiškyje. Čia filmo kūrėjai sugrįš ir šią vasarą – Rokiškio dvaras seriale tampa Sisi gimtąja Pozenhofeno pilimi Bavarijoje (Vokietija) prie Štarnbergo ežero.

Seriale pasakojama istorija apie žinomą istorinę asmenybę, Austrijos imperatorienę Elžbietą, dar vadinamą Sisi. Austrijoje ir Vokietijoje – tai kultinė asmenybė, apie kurią jau yra pastatytas ne vienas filmas. Seriale „Sisi“ pasakojama jos ir jos vyro, Austrijos imperatoriaus Pranciškaus, meilės bei gyvenimo istorija.

„Serialo kūrėjų komanda Rokiškyje viešės vos ne visą mėnesį. Pasiruošimo darbai pradėti jau gegužės 20-ąją, o pabaiga – birželio 18 dieną“, – sako Rokiškio krašto muziejaus direktorė Aušra Gudgalienė.

„Į šį laiką įskaičiuota ne tik filmavimas, bet ir pasiruošimas: kad aplinka taptų kuo panašesnė į XIX a. pilį Vokietijoje, ant dvaro pakabinamos langinės, jis „apsodinamas“ vijokliais, atvežami keli sunkvežimiai augalų. Po filmavimo viską reikia nuimti, surinkti, išvežti... Ankstesnių filmavimų metu Rokiškio dvaro teritorijoje žingsniavo žirgai, riedėjo karietos, kudakavo vištos. Turbūt ne mažiau dekoracijų bus ir šiais metais. Filmavimo laikotarpiu sulaukiame pagausėjusio smalsių lankytojų dvaro parke būrio – tai proga nusifotografuoti nekasdieniškoje aplinkoje“, – kalba muziejaus komunikacijos ir renginių koordinatorė Jolita Jurevičienė.

„Rokiškyje serialo filmavimo komanda viešės trečią kartą, tad muziejaus darbuotojams jau viskas žinoma – kaip ir ankstesniais metais, jau nukabinom dekoracijas nuo apšvietimo stulpų, iš teritorijos priešais dvarą patraukėm suoliukus ir šiukšliadėžes“, – pasakoja muziejaus Ūkio skyriaus vedėjas Valentinas Skeirys.

Populiaraus serialo „Sisi“ filmavimas Rokiškio krašto muziejuje vyks gegužės 31, birželio 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12 dienomis. „Šiomis dienomis dirbsime įprastu ritmu, tačiau gali tekti palaukti kol bus baigtas filmuoti epizodas arba įeiti į dvarą ne pro pagrindines duris. Manome, kad tai suteiks tik papildomo žavesio – juk ne kasdien galime pamatyti kas vyksta filmavimo aikštelėje“, – šypsosi muziejaus direktorė.

Jei kils klausimų, visada prašome skambinti tel. +370 615 44586 (antradienį–sekmadienį 10–18 val.) arba rašyti [email protected]

Pranešimą paskelbė: Rokiškio krašto muziejus
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-21 09:53
Laisvalaikis, pramogos, Turizmas
pasidalinti
atgal