Tūkstančiais bučinių estai paminėjo trisdešimtmečio jubiliejų Eurovizijoje

Tūkstančiai bučinių tiesiog gatvėje, Europos kultūros sostinės šurmulys ir tolerancija, meile ir pagarba užpildytos seniausio Baltijos šalių miesto gatvės - taip praėjusį savaitgalį, gegužės 18 dieną, estai paminėjo trisdešimties metų jubiliejų Eurovizijoje.

„Emocija panaši į tą, kurią galima pajusti Estijos dainų šventėje. Estai, kurie dažnai laikomi kukliais ir besilaikančiais atstumo, apsikabinę ir besibučiuodami dalijosi savo švelnumu. Šiuo masiniu bučiniu Tartu skatina gėrį ir ir rūpestį vienas kitu ne tik Estijoje, bet ir visame pasaulyje, nepaisant tautybės, rasės, amžiaus, lyties ar pasaulėžiūros“, – teigia Europos kultūros sostinės
„Tartu 2024“ kūrybos vadovė Kati Torp.

Didžiausiu Baltijos šalyse bučinių renginiu „Kissing Tartu“ siekta atkreipti dėmesį į tolerancijos vienas kitam svarbą.

Masinė bučinio akcija vyko grojant Tanel Padar ir Dave Benton dainai „Everybody“. Daina bučinio akcijai pasirinkta neatsitiktinai - būtent ji 2001 metais Estijai pelnė Eurovizijos nugalėtojų titulą. Prie unikalios bučinių akcijos jungėsi ir kiti žinomi Estijos ir Europos atlikėjai, o renginį vainikavo prieš dešimtmetį Euroviziją su trenksmu laimėjusios Conchita Wurst pasirodymas. 

Beprecedentis masinio bučinio renginys simbolizuoja „Tartu 2024“ vasaros programos pradžią. Atostogų sezono metu turistai ir kultūros mylėtojai bus kviečiami į eilę koncertų, diskusijų, vakarėlių, pasirodymų ir parodų. Daugiausiai dėmesio verti vasaros renginiai:

  • Britų atlikėjo Sting koncertas (birželio 6 d.).
  • „Forgotten Peoples“ – Veljo Tormis finougrų muzika, atliekama Paryžiaus filharmonijos (birželio 15 d.).
  • „Tartu 2024“ Dainų šventė (birželio 16–22 d.).
  • Jacob Collier & Take 6 koncertas (liepos 18 d.).

Masinis bučinys – ne vienintelis tūkstančius dalyvių subūręs renginys. Sugrįžti į savo studijų miestą kvietė ir Tartu universitetas, kuris praėjusį savaitgalį subūrė tūkstančius absolventų į patį didžiausią alumnų renginį. 

„Tartu 2024“ programa įkūnija pagrindinę Europos kultūros sostinės idėją - išgyvenimo meną. Projektu siekiama puoselėti žinias, įgūdžius ir vertybes, kurie veda į geresnį gyvenimą ateityje.

Europos kultūros sostinė „Tartu 2024 – svarbiausias ir didžiausias kultūrinis Estijos projektas šiais metais. Projektas įgyvendinamas kartu su pietų Estijos regionu.

Daugiau renginio akimirkų: NUORODA.

Pranešimą paskelbė: UAB Baltijos jūros prekyba
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
Žiūrėti 15min.lt portale 2024-05-21 10:02
Laisvalaikis, pramogos, Kultūra
Prisegti failai
pasidalinti
atgal