Kovai su piratavimu skirta 654 tūkst. eurų – dalyvaukite Lietuvos kultūros tarybos konkurse

Kultūros ministerijos užsakymu atliktas tyrimas apie Lietuvos gyventojų nelegalaus turinio vartojimo lygį atskleidė, kad beveik pusė gyventojų (45 proc.) bent kartais vartoja kokios nors kategorijos nelegalų turinį, o beveik trečdalis – vartoja reguliariai (29 proc).

Lietuvos kultūros taryba skelbia finansavimo konkursą. Juo siekia stiprinti autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugą ir skatinti legalaus turinio vartojimą. Konkurse bus paskirstyta 654 tūkst. eurų. Paraiškas galima teikti iki birželio 13 d. (imtinai), o projektus – vykdyti etapais.

Šiemet įtrauktos naujos finansuojamos veiklos apima duomenų bazių ar internetinę prieigą siūlančių platformų kūrimą, skaitmeninių leidinių prieinamais formatais leidybą, atlikėjų, chorų, ansamblių ir kitų kolektyvų kvalifikacijos legalaus natų naudojimo tema idėjas, kūrėjų kvalifikacijos apie dirbtinio intelekto įrankius iniciatyvas ir kt.

Prieš teikiant paraiškas kviečiame susipažinti su projektų teikimo gairėmis bei programos sąlygomis ir tikslais. Paraiškas teikti gali Juridiniai asmenys, išskyrus kolektyvinio autorių teisių ir gretutinių teisių administravimo organizacijas. 

Išsamiau apie konkursą: https://bit.ly/4dFmyQG.  

Pranešimą paskelbė: Lietuvos kultūros taryba
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai žiniasklaidai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal