Pirmoji ponia: maltiečiai ir jų bičiuliai tikrai keičia gyvenimus

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė antradienio vakarą dalyvavo Sapiegų rūmuose vykusiame Maltiečių padėkos vakare.

Savo sveikinimo kalboje pirmoji ponia pabrėžė, jog nieko negali būti gražiau už simbolinį stiprios bendruomenės susibūrimą, pažymint ir dėkingumą, ir solidarumą, kurį mes visi puoselėjame kasdieniais darbais: vieni – teikiama auka ir parama, kiti – organizacine veikla, pasiaukojama savanoryste, skiriamu asmeniniu dėmesiu ir laiku. Pagalba, suteikta laiku bei palydėta šildančiu, jautriu žvilgsniu ir rūpestingu žodžiu, yra neįkainojama.

„Sakau ačiū, kad esate. Dėkoju verslui, rėmėjams iš įvairių organizacijų bei Lietuvos žmonėms už įvairiapusę paramą maltiečiams. Jeigu visuomenėje yra darna, taika, stiprėja atjauta ir bendruomenė stiprina save iš vidaus, auga, tobulėja, siekia sėkmės aukštumų, tame yra kiekvieno Jūsų būties ženklas ir pėdsakas. Juk svarbu ne tik būti. Svarbu, kaip būti. Dėkoju Jums ir maltiečiams, kad nepailstate telkti ir veikti kartu visos visuomenės labui“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmosios ponios žodžiais, mes visi galime rinktis, kaip gyventi, ką vertinti, ką branginti. Galime rinktis keisti gyvenimą. Pradėti pamažu nuo savęs ir per save padėti kitiems. Keistis ir keisti. Kryptingos pastangos kaip akmenukas, įmestas į vandenį, nuvilnija pozityvumo bangomis ir esmingai keičia pasaulį, įkvepia kiekvieną tobulėti.

„O maltiečiai tikrai keičia gyvenimus. Ne kartą tuo įsitikinau įvairiose Lietuvos savivaldybėse: tiek senelių namuose Viekšnalių kaime, tiek susitikimuose su vaikais, lankančiais maltiečių remiamus vaikų dienos centrus. Jūs keičiate 2 320-ties senolių 42-uose šalies miestuose ir miesteliuose būtį, pradžiuginate juos kasdieniais pokalbiais ir ruošos darbais, pasirūpinate jų sveikatos pastiprinimu ne tik šilta sriuba, bet ir kita būtina pagalba. Jūs sušildote meile ir rūpesčiu globos namuose gyvenančių žmonių sielas“, – kalbėjo D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia pabrėžė, jog esminis kiekvieno žmogaus poreikis – jaustis reikalingam ir įvertintam. Ypač tai svarbu vaikui iš socialiai pažeidžiamos šeimos. Kai mes vertiname kitą, kai rodome jam dėmesį ir rūpinamės juo, suteikiame žmogui laimės. Jis daugiau ir dažniau džiaugiasi, labiau pasitiki savimi ir aplinkiniais, pagaliau – kitaip ima vertinti patį gyvenimą.

„Augantis žmogus užmezga tvirtesnį ryšį su aplinkiniais, bręsta socialinėje atidoje, bendrystėje ir meilėje. O tai – pati brangiausia ir geriausia dovana kiekvienam. Jūs kreipiate kitu keliu, turtinate ir neretai saugote vaikų, kurie lankosi 13-oje vaikų dienos centrų, gyvenimus“, – teigė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia padėkojo maltiečiams, jų rėmėjams ir bičiuliams, visai bendruomenei už pasirinkimą prasmingai būti čia ir dabar, už tvirtesnių ryšių tarp žmonių kūrimą, už tikėjimą vienų kitais, už pasiaukojamą savanorišką darbą, paramą artimui ir valstybei, už tai, kad kartu mes tampame stipresni.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-21 20:30
Socialinė sauga, Politika
pasidalinti
atgal