Sporto ir sveikatingumo srities specialistai kviečiami į vasaros kvalifikacijos kėlimo akademiją.

Šią vasarą viešoji įstaiga Sportininkų mokymų centras tradiciškai kviečia į vasaros kvalifikacijos kėlimo akademiją, kurioje net 9 lektoriai dalinsis žiniomis nuotoliniuose seminaruose.

Pasak Sportininkų mokymų centro vadovo M.Krivcovo, vasara yra puikus metas naujoms žinioms, nes treneriai ir kiti sporto bei sveikatingumo sričių specialistai turi daugiau laisvo laiko mokytis.

Šiais metais pavyko suburti išties įspūdingą lektorių kolektyvą, kuriame tokie žinomi vardai kaip: ilgametis Lietuvos Olimpinės rinktinės vyr. gydytojas Dalius Barkauskas, profesorius Albertas Skurvydas, buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės ir žinomų Europos krepšinio klubų fizinio rengimo Treneris Evaldas Kandratavičius ir kiti savo sričių asai.

Gydytojas Dalius Barkauskas kalbės apie miegą, apie efektyvias miego strategijas kaip miegą daryti greitą, produktyvų ir kokybišką.

Evaldas Kandratavičius teigia, kad vis dar stebime mažą vaikų, paauglių aktyvumą ir su juo susijusį prastą fizinį išsivystymą. Dėl to kaltiname technologijas, skaitmeninę erdvę, o dabar jau ir dirbtinį intelektą. Vis dar būdami to “karo” prieš šiuolaikinį skaitmeninį pasaulį būsenoje, pamirštame, kaip efektyviai turėtume dirbti su tais, kurie nori būti ir yra jau aktyvūs. Vis dar skubame ir šią aktyviąją-jaunąją visuomenės dalį įtraukiame į ankstyvosios specializacijos programą, kuri dažnu atveju nėra efektyvi, o kartais net žalinga.

Lektorius vasaros akademijos pasidalins su dalyviais mintimis apie ilgalaikės atleto lavinimo strategijos pirmosios dalies idėją- apie fizinį raštingumą, kuris gali padėti atskleisti jaunųjų atletų potencialą, nepriklausomai nuo sporto šakos.

Ramutis Kairaitis pristatys vaistus, kurie veiksmingi nutukimui, ir dėl kurių mokslas tikisi sustabdyti nutukimo epidemiją, dėl kurios vien JAV 2030 m. bus išleidžiama ketvirtadalis visų sveikatos priežiūrai skiriamų išlaidų.

Vienas žymiausių Lietuvos sporto mokslininkų, profesorius Albertas Skurvydas pažymi, kad ši vasara, tai Olimpinė vasara, todėl būtina susipažinti su naujausiais mokslo pasiekimais rengiant elitinius sportininkus. Seminaro metu lektorius pristatys kaip reikia treniruotis, kad pagerinti sportininko fiznį darbingumą, greitumą, aštrumą, judesio atlikimo staigumą, kaip tą staigumą pernešti į judesio atlikimo tikslumą ir kitus svarbiausius šių metų sporto mokslo pasiekimus.

Karjeros ir mentorystės temų ekspertas Saulius Alksnis kalbės apie mentorystę, kuri tampa vis populiarėjančia ugdymo forma. Lektorius į savo seminarą kviečia tuos, kurie nori išmokti kaip savo žinias perduoti jaunesniems treneriams ar kitiems darbuotojams, o taip pat ir tuos, kurie nori perimti gerąją patirtį iš kitų.

Tarp kitų lektorių išgirsite ir biomedicinos mokslų daktarą, lektorių, motyvatorių, sveikos gyvensenos ir mitybos specialistą Artūrą Sujetą, sporto medicinos gydytoją Kęstutį Linkų, kineziterapeutą Tadą Puzarą, ir kūno rengybos, sveikatingumo bei atletinio rengimo specialistą Tomą Stūglį.

Sportininkų mokymų centro vadovas pažįmi, kad šie seminarai ypač aktualūs sporto treneriams, sportininkams, sporto sričių darbuotojams, jie taip pat registruoti METAS sistemoje: kineziterapeutams, medicinos gydytojams, ergoterapeutams, dietistams, masažuotojams, visuomenės sveikatos specialistams, slaugytojams, gyvensenos medicinos specialistams.

Tiesioginės mokymų transliacijos vyks birželio 27, liepos 25 ir rugpjūčio 20 d., o seminarų įrašus dalyviai galės peržiūrėti net iki rugsėjo vidurio.

Registracijos į mokymus informaciją galima rasti puslapyje www.sportininkumokymai.lt arba rašant registracijos užklausą elektroniniu paštu [email protected]

Pranešimą paskelbė: UAB Sporto plėtros grupė
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal