„STOP“ LAIKUI PRIE EKRANŲ: Protestas prieš vienišumą ir neigiamą technologijų įtaką

Gegužės 24 d., penktadienį, 18 val. Vinco Kudirkos aikštėje Vilniuje susirinks daugybė žmonių neabejingų vienišumo problemai ir neigiamam technologijų vaidmeniui. Organizatoriai ragina atsitraukti nuo ekranų – socialinių tinklų, priklausomybę sukeliančių pažinčių programėlių – ir daugiau laiko praleisti bendraujant gyvai, kuriant tikruosius ryšius.

Protesto tikslas – priminti žmonėms apie pernelyg didelį technologijų vaidmenį mūsų gyvenime ir atkreipti dėmesį į galimas ekranų higienos nepaisymo pasekmes.

Simboliškai, Psichikos sveikatos savaitės proga, protesto organizatoriai siekia priminti apie dalykus, kurie daro žmones laimingesniais – gyvą bendravimą ir tikrąjį ryšį, ir atkreipti dėmesį į kenkiantį mūsų psichikai elgesį – perteklinį laiką prie ekranų.

Vienatvė Lietuvoje pasiekė epideminį lygį. „Eurostato“ tyrimo duomenimis, Lietuvoje jis yra vienas didžiausių Europoje – apie 18 proc. gyventojų nurodo nuolat jaučiantys vienatvę, tarp jų – ne tik senjorai, bet ir jauni asmenys.

Vienatvė glaudžiai susijusi su psichikos sveikatos problemomis, tokiomis kaip depresija ir nerimas.

„Pernelyg daug laiko leisdami prie ekranų, socialiniuose tinkluose, pažinčių programėlėse, susikuriame bendravimo iliuziją, o realybėje jaučiamės vieniši. Mūsų tikslas – padėti žmonėms to išvengti“, – komentuoja Jūratė Plungytė, startuolio „Joiner App“ bendraįkūrėja, renginio organizatorė.

Protestą organizuojantys JOINER APP – tai socializacijos programėlė, kuri padeda lengvai susipažinti su naujais žmonėmis ir rasti kompaniją jungiantis prie bendros veiklos.

„Joiner App“ bendruomenė – tai tikri ryšiai, kuriami kartu kokybiškai leidžiant laiką su žmonėmis. Ji pašalina nepatogumą susitinkant gyvai, o žmonės gali be įtampos susipažinti su bendraminčiais, susikurti savo pažinčių ratą.

Visus neabejingus kviečiame prisidėti prie iniciatyvos ir penktadienio vakarą ateiti į Kudirkos aikštę.

Pranešimą paskelbė: COMMA PR
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-22 12:37
Sveikata, grožis, Socialinė sauga
Renginio pradžia
2024-05-24, penktadienis18:00
Renginio pabaiga
2024-05-24
Renginio vieta
Vinco Kudirkos aikštė, Vilnius
pasidalinti
atgal