Ministrė A. Bilotaitė su regiono šalių vidaus reikalų ministrais Latvijoje aptars saugumo situaciją ir bendradarbiavimo stiprinimą

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė gegužės 23-24 dienomis dalyvaus septynių regiono šalių vidaus reikalų ministrų susitikime Latvijoje. Baltijos šalių, Lenkijos, Ukrainos, Suomijos ir Norvegijos ministrai aptars saugumo situaciją regione, sienos su Rusija ir Baltarusija stiprinimo priemones, bendradarbiavimą civilinės saugos srityje. Tai antrasis šio formato susitikimas – pirmasis ministrės A. Bilotaitės iniciatyva praėjusių metų spalį įvyko Vilniuje.

Ministrė pabrėžia, jog pastarojo meto įvykiai, tokie kaip didelių verslo ir kitų objektų padegimas, Rusijos opozicijos atstovo užpuolimas, provokacija dėl jūrinės sienos ribų keitimo, reikalauja dar didesnio regiono valstybių susitelkimo ir pastangų atsparumui didinti.

„Saugumo situacija regione išlieka įtempta. Todėl turime ir toliau stiprinti bendradarbiavimą, ypač civilinės saugos srityje, kuri yra esminis mūsų bendros saugumo architektūros elementas. Būtina užtikrinti aukščiausio lygio pasirengimą, atsparumą ir greitą reagavimą į bet kokius kylančius iššūkius. Susiduriame su panašiomis grėsmėmis, todėl turėtume ieškoti visų galimybių sujungti savo pastangas regioniniu lygmeniu. Nes kol visi nebus atsparūs, tol niekas nebus atsparus. Planuodami, mokydamiesi ir veikdami kartu galime būti daug stipresni“, – teigia ministrė A. Bilotaitė.

Ministrė A. Bilotaitė kolegoms ministrams pristatys prieš 3 savaites patvirtintą Civilinės saugos stiprinimo ir plėtros programą, kurioje numatytos pagrindinės kryptys ir konkrečios priemonės iki 2030 m. Bus aptartas galimas bendradarbiavimas masinės evakuacijos srityje. Ministrė taip pat pakvies ministrus į rugsėjo 6 d. Lietuvoje Vidaus reikalų ministerijos organizuojamą regioninį civilinės saugos forumą.

Pranešimą paskelbė: LR Vidaus reikalų ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-22 17:07
Politika
pasidalinti
atgal