Prezidento darbo diena – Ignalinos rajone

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį su komanda dirbo Ignalinos rajone. Šalies vadovas susitiko su Ignalinos rajono savivaldybės meru Laimučiu Ragaišiu, dalyvavo pilietiškumo pamokoje su trijų rajono gimnazijų vyresniųjų klasių mokiniais, lankėsi Daugėliškio socialinėse dirbtuvėse, susitiko su Daugėliškio bendruomenės atstovais.

Susitikime su Ignalinos rajono savivaldybės meru Prezidentas aptarė sveikatos apsaugos įstaigų pertvarką mažėjant rajono gyventojų, gydytojų specialistų pritraukimo į rajoną programą, pavėžėjimo paslaugas rajone, švietimo įstaigų pertvarką, rajono kelių priežiūros klausimus, komendantūros Ignalinoje kūrimą.

Prezidentas atkreipė dėmesį į tai, kad Ignalinos rajono mokinių pažangumas ir rezultatai yra neblogi, daug jų tampa įvairių moksleivių olimpiadų nugalėtojais ir prizininkais. Šalies vadovas pažymėjo, kad švietimo politikoje būtina užtikrinti priemones, leidžiančias savivaldybėms pačioms spręsti, kaip plėtoti gimnazijų ir mokyklų tinklą, atsižvelgiant į konkretaus regiono iššūkius. Prezidentas palinkėjo savivaldybės vadovams ir toliau nenuleidžiant rankų ieškoti geriausių rajono gyventojams sprendimų.

Ignalinoje Prezidentas dalyvavo pilietiškumo pamokoje su trijų gimnazijų – Ignalinos Česlovo Kudabos, Didžiasalio „Ryto“ ir Vidiškių – mokiniais ir mokytojais. Šalies vadovas atsakė į mokinių klausimus apie jauno žmogaus profesinius siekius ir pareigą Tėvynei, pilietiškumo raišką, sudėtingą dabartinę geopolitinę padėtį, šiuolaikiško, aktyvaus piliečio santykį su demokratine valstybe.

Naujajame Daugėliškyje Prezidentas susitiko su jo globojamoje iniciatyvoje „Lietuvos galia“ dalyvaujančia Daugėliškio krašto bendruomene. Prezidentas apžiūrėjo „Duonos kelio“ muziejų, kurio lankytojams bendruomenės nariai pristato duonos auginimo, kepimo tradicijas. Šalies vadovas išreiškė susižavėjimą tuo, kaip bendruomenė saugo ir perduoda ateities kartoms senąsias duonos kepimo tradicijas, skatina vartoti saugų ir sveiką maistą. Prezidentas pasveikino vyriausią bendruomenės narę Nataliją Barusevičiūtę-Kričelienę artėjančio 102-ojo gimtadienio proga.

Šalies vadovas apžiūrėjo Daugėliškio krašto bendruomenės įsteigtas, Naujojo Daugėliškio mokyklos pastate įkurtas Daugėliškio socialines dirbtuves, kuriose teikiamos bendruomeninės paslaugos suaugusiems asmenims su proto ir (ar) psichikos negalia, jų šeimoms (globėjams, rūpintojams). Čia dalyviai gauna individualias, jų poreikius atitinkančias paslaugas ir reikiamą bendruomenės pagalbą. Šalies vadovas susipažino su socialinių dirbtuvių veikla, suteikiančia žmonėms su negalia galimybę save realizuoti, už darbą gauti atlygį, gerinti profesinius įgūdžius, tapti platesnės bendruomenės nariais. Prezidentas padėkojo Daugėliškio krašto bendruomenės nariams ir bendruomenės pirmininkei Indrei Gruodienei už įkvepiantį prisiimtos atsakomybės į gerą keisti socialinę aplinką pavyzdį.

Darbo dienos Ignalinos rajone pabaigoje Prezidentas ir pirmoji ponia tradiciškai susitiko su vietos bendruomene.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-22 18:53
Savivalda, regionai, Politika
pasidalinti
atgal