Taivano startuolių delegacija domėjosi verslo perspektyvomis Vilniuje: ieško partnerių

Taivano  startuolių centras „Startup Terrace“ suplanavo verslo kelionę penkiems Taivano startuolių delegatams, kurie susitiko su  „Go Vilnius” bei surengė „Taivano startuolių dieną (angl. Taiwan Startup Day) – renginio metu ieškojo potencialių verslo partnerių Lietuvoje bei mezgė ryšius su Lietuvos kompanijomis norinčiomis plėstis Taivane.

Gegužės 23 d., 2024 m. Praėjusią savaitę tarptautinio startuolių centro „Startup Terrace“ atstovai, ieškodami palankių verslo perspektyvų Centrinėje ir Šiaurinėje Europoje, apsilankė Vilniuje. „Taivano startuolių dienoje“ Lietuvos kompanijos, besidominčios Taivano startuolių ekosistema, aptarė verslo plėtros bei bendradarbiavimo galimybes Vilniaus konferencijų centre „Radisson Collection Astorija“.

„Startup Terrace“ yra Taivano Ekonomikos ministerijos globojama įstaiga – tai lietuvių „Startup Lithuania“ atitikmuo. Ši organizacija startuoliams suteikia ne tik patalpas, išteklius verslo modeliams kurti, bet ir įvairias konsultacijas, kursus bei padeda megzti ryšius su potencialiais partneriais, klientais.

Pasak organizacijos atstovės Jia Li, įstaigos tikslas yra rasti paramą ne tik Taivano startuoliams, norintiems plėsti veiklą Vilniuje, bet ir suteikti palankias sąlygas lietuvių startuoliams, planuojantiems vykdyti plėtrą Taivano rinkoje.

„Esame sukūrę specialią įvedimo programa tarptautinėms įmonėms, norinčioms plėstis Taivano rinkoje, jos metu 3 savaites gyvenama Taivane – kompensuojami skrydžio bilietai, organizuojamos ekskursijos, verslo vizitai, mokymai“, – dėstė J. Li.

Pirmasis atstovų iš Taivano susitikimas atvykus į Vilnių vyko miesto plėtros agentūroje „Go Vilnius“ – čia jie susipažino su „Vilnius TechFusion“ ir „International House Vilnius“ atstovais bei aptarti pažangiausius šalies sektorius ir suteikiamos pagalbos galimybes plečiant verslą į Lietuvą.

„Vienas iš „Go Vilnius” strateginių tikslų yra čia kurti patrauklią verslo aplinką tarptautinėms kompanijoms. Galime džiaugtis, jog Vilniuje jau veikia daugiau nei 2800 technologijų kompanijų, kuriose dirba daugiau nei 50 tūkstančių darbuotojų, tad užsienio startuoliai čia rastų dinamišką, augančią ir bendradarbiaujančią technologijų eskosistemą. Tačiau, kad Taivano kompanijos iš tiesų svarstytų plėtrą į Lietuvą, reikia visos ekosistemos bendradarbiavimo, todėl glaudžiai dirbame su „Investuok Lietuvoje“, „Inovacijų agentūra“, „Rockit“ ir kitais partneriais. Ypač svarbu, jog apie bendradarbiavimo galimybes sužinotų ir vietinis verslas - vien Vilniuje veikia daugiau nei 300 startuolių - tad mes taip pat rūpinamės ir tokių naujienų sklaida tarp tikslinių ekosistemų“, – sakė „Go Vilnius“ verslo skyriaus vadovas Mangirdas Šapranauskas.

„Investuok Lietuvoje“ globalios plėtros vadovė Gintarė Bačiulienė taip pat pridėjo, kad Lietuva verslo plėtros galimybių ieškančioms Taivano įmonėms iš tiesų gali tapti vartais į Europą.

„Be savo aukštos kvalifikacijos talentų ir stiprios, augančios startuolių ekosistemos, turime verslui vieną palankiausių aplinkų Europoje, esame skaitmeninių ir „fintech“ kompetencijų centras. Svarbu toliau ieškoti daugiau galimybių Lietuvos ir Taivano verslo bendradarbiavimui bei partnerystėms, taip pat stiprinti bendradarbiavimą mokslinių tyrimų ir giliųjų technologijų srityse“, – sakė „Investuok Lietuvoje“ G. Bačiulienė.

Verslo plėtra į EU besidomintys Taivano startuoliai – technologijų sektoriaus atstovai

„Taiwan Startup Day“ renginyje potencialių partnerių laukė tokių Taivano įmonių atstovai kaip „Chelpis Quantum Corp“ – tai pažangių kriptografijos technologijų kūrėjai, siūlantys inovatyvius duomenų apsaugos sprendimus. Įmonės atstovai dairosi tiek investicijų pritraukimo galimybių, tiek patikimų verslo partnerių. Taip pat „Turing Space”, kuri daugiausiai domisi bendradarbiavimu su viešuoju sektoriumi, universitetais bei tarptautinėmis sertifikavimo organizacijomis. Tai pažangiausias blokų grandinės (angl. blockchain) technologijas naudojanti įmonė, kuri teikia nuo klastojimo apsaugotus, nepažeidžiamus skaitmeninius sertifikavimo ir tapatybės patvirtinimo sprendimus, skatinančius skaidrumą ir pasitikėjimą.

Renginyję dalyvavo ir „IsCoolLab“ – startuolis, siūlantis programinę įrangą, pagrįstą robotizuota procesų automatizavimo sistema ir dirbtiniu intelektu. Sprendimas leidžia išvengti varginančių ir monotoniškų kompiuterio operacijų. Įmonės atstovai labiausiai ieško investuotojų bei partnerių, kurie padėtų orientuotis EU rinkoje. Dar viena dalyvavusi bendrovė – „Jmem tek” teikia aukščiausio lygio apsaugos įrangos IP ir dizaino paslaugas dirbtinio intelekto, daiktų interneto (angl. Internet of things, IoT) ir automobilių sektoriuose. Šios įmonės tikslas – įsikurti Lietuvoje, taip siekiant lengvesnio plėtimosi į EU rinką bei užmegzti bendradarbiavimą tarp akademikų ir verslo atstovų.

Dar vienas Taivano startuolis – „FREE Bionics“ tikisi suburti komandą Lietuvoje bei ieško galimybių užmegzti ryšį su medicinos paslaugų tiekėjais, tyrėjais, ligoninių atstovais. Įmonė kuria bioninių technologijų produktus, gerinančius neįgaliųjų gyvenimo kokybę.

„Svarstome įsikūrimą Lietuvoje, šiuo metu aktyviai diskutuojame su investicijų agentūromis ir planuojame savo produkto tiekimą ligoninėms. Tikime, kad plėtra į Lietuvą būtų puikus žingsnis siekiant plėstis visoje Europoje“, – teigė „FREE Bionics“ vadovas Chenghua Wu.

Apie „Go Vilnius“

Go Vilnius“ yra oficiali Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūra. Agentūra teikia lankytojams, investuotojams ir įmonėms visą svarbiausią informaciją apie Lietuvos sostinę.

Pranešimą paskelbė: Particle PR, UAB
2024-05-23 14:44