Prezidentas pasveikino menininką D. Narkevičių jubiliejaus proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino skulptorių, videomeno kūrėją, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Deimantą Narkevičių 60-ojo jubiliejaus proga.

„Jūsų kūryboje didieji mūsų išsivadavimo ir santykio su okupacinėmis politinėmis sistemomis klausimai skleidžiasi netikėtomis, naujas perspektyvas atveriančiomis formomis. Būtent meninė, subtilaus jautrumo ir intelektualumo kupina prieiga atminties temą leidžia vystyti iš tikrųjų prasmingai ir efektyviai, nesiekiant pateikti individualią patirtį neigiančių atsakymų“, – rašoma valstybės vadovo sveikinime.

Prezidentas pabrėžė, kad didžiosiose muziejų ir galerijų salėse eksponuoti D. Narkevičiaus darbai leido pasauliui pažinti išskirtinį lūžio kartos menininkų kūrybos kalba išsakomą visuomenės transformacijos liudijimą.

Šalies vadovas padėkojo D. Narkevičiui už meninės kalbos plėtrą, aktyvią bei įtaigią pedagoginę veiklą ir palinkėjo visokeriopos sėkmės.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-24 09:00
Politika, Kultūra
pasidalinti
atgal