Sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio vadovaujama delegacija lankėsi Ukrainoje

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio vadovaujama delegacija gegužės 20-24 d. su darbiniu vizitu lankėsi Ukrainoje. Vizito metu įvyko apsilankymai šios šalies gydymo įstaigose bei dalyvauta Ukrainos sveikatos apsaugos ministerijos organizuojamoje konferencijoje „Tarptautinė medicinos partnerystė: kaip Ukrainos atsigavimo ir saugumo garantija“, skirtoje tarptautiniam bendradarbiavimui sveikatos apsaugos srityje aptarti.

Pasak ministro, norint veiksmingai spręsti sudėtingus karo keliamus iššūkius ir užtikrinti koordinuotą, atsparų atsaką sveikatos apsaugos srityje ateityje, būtina užmegzti kelių lygių partnerystes tarp valstybių.

„Pirmiausiai per tarptautinę medicinos partnerystę mes dalinamės patirtimi ir ištekliais su Ukraina. Antra, šios partnerystės suteikia sveikatos priežiūros darbuotojams galimybių dalijantis gerąja patirtimi ir skatinant profesinį tobulėjimą. Trečia, tai pagalbos suteikimas nukentėjusiems nuo karo – tiek pačioje Ukrainoje, tiek  pabėgėliams ir perkeltiesiems asmenims“, – teigia A. Dulkys.

Kartu su ministerijos atstovais į Ukrainą vyko ir šalies gydymo įstaigų atstovai. VUL Santaros klinikos atstovauja Lietuvos gydymo įstaigoms tarptautinio medicininio bendradarbiavimo projekte su Ukraina. Gegužės 22 d. Kijeve vykusios konferencijos metu klinikų atstovai susitiko su ligoninės partneriais iš Mykolajivo srities – Mykolajivo srities suaugusiųjų ir Vaikų klinikinės ligoninės. Jų metu buvo galutinai suderintos Ukrainos specialistų stažuočių programos, kurios prasidės jau 2024 m. birželio mėnesį. Pirmiausiai atvyks reabilitologų, neonatologų komandos ir ligoninėje stažuosis po dvi savaites.

„Partnerystės projektuose labai svarbus dvišališkumas ir abipusė nauda. Neabejojame, kad Mykolajivo ligoninių patirtis bus ypatingai naudinga tobulinant mūsų ligoninės ekstremalių situacijų pasirengimo bei personalo mokymo planus.  Su kolegomis aptarėme, kaip svarbu net ir karo sąlygomis srityje, kur vyksta aktyvūs kariniai veiksmai, užtikrinti visavertes sveikatos paslaugas visiems gyventojams. Todėl džiaugiamės galėdami prisidėti gerinant naujagimių, širdies ligų, reabilitacijos paslaugų gerinimo Mykolajivo regione,“ – dalijasi Santaros klinikų direktoriaus medicinai pavaduotojas stacionariniam darbui prof. Tomas Jovaiša.

Dėl saugumo sumetimų detali delegacijos apsilankymo Ukrainoje dienotvarkė nebuvo viešinama iš anksto.

SAM Komunikacijos skyrius

Pranešimą paskelbė: LR Sveikatos apsaugos ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-24 08:34
Sveikata, grožis, Medicina, farmacija
pasidalinti
atgal