Prezidentas pasveikino Sakartvelą nepriklausomybės metinių proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį pasveikino Sakartvelo Prezidentę Salomę Zourabichvili ir visus Sakartvelo gyventojus 106-ųjų nepriklausomybės metinių proga.

Lietuvos vadovas patikino, jog Lietuva yra viena ištikimiausių Sakartvelo nepriklausomybės, europinės ir euroatlantinės integracijos rėmėjų. „Tvirtai remiame Sakartvelo žmones, kovojančius už europinę savo ir savo vaikų ateitį. Ir toliau jus palaikysime šioje kovoje už demokratiją, įstatymo viršenybę ir žmogaus teises bei pagrindines laisves“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Pasak šalies vadovo, Lietuva palaiko Sakartvelo pastangas sutelkti pilietinę visuomenę šiuo itin sudėtingu laikotarpiu,  kuomet bandoma apgręžti šalį priešinga Europos integracijai kryptimi. „Tvirtai tikiu ir viliuosi, kad žmonių valia nebus ignoruojama ir palaužta. Lietuva būtų pasirengusi visokeriopai padėti Jūsų šaliai įgyvendinti visas reikiamas reformas, kad eurointegracijos procesai vyktų sklandžiai ir sparčiai“, – pabrėžė Prezidentas.

Valstybės vadovas palinkėjo Sakartvelo Prezidentei ir visiems šalies gyventojams vienybės ir nenuilstančio ryžto kovojant už visuomenės trokštamą šalies ateitį – būti Europos dalimi.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-26 07:00
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal